Gluteeniton leipä on ollut minulle aina vähän haastavaa saada onnistumaan. Olin yllättynyt, miten hyvin nämä kauraleipäset onnistuivat, ja miten pehmeitä ja maukkaita ne ovat. Tästä leivästä ei edes huomaa mausta, että on gluteenitonta.
Ohje:
5 dl vettä (+42'c)
1 pss. kuivahiivaa
2 tl suolaa
3/4 dl öljyä
2 rkl siirappia
2 dl Viljatuotteen kaurahiutaleita
1 dl Viljatuotteen kauraleseitä
5 dl Viljatuotteen kaurajauhoseosta
1. sekoita kaikki aineet hyvin keskenään
2. levitä taikina uunipeltille leivinpaperin päälle jauhoja apuna käyttäen
3. laita lavuaariin kuumaa vettä ja nosta pelti siihen pääle ja kohota 45min
4. voitele halutessasi pinta vedellä ja ripottele kaurahiutaleita ja leseitä pinnalle
5. paista 225'c n.20min tai kunnes kypsää
6. anna jäähtyä ja täytä haluamillasi täytteillä ja nauti
Lämpöisiin leipiin laitoin:
margariiniä
paistettua kananmunaa
aito cheddar chiliä siivuina (Jukolan Juuston)
avocadolevite: (kahteen leipään)
1 avocado
tilkka sitruunanmehua
myllystä mustapippuria
myllystä suolaa
4 kirsikkatomaattia
pala punasipulia
1. paista kananmunalätyt
2. levitä margariiniä leivälle ja laita kananmunalätty päälle
3. leikkaa siivuja juustosta ja laita uuniin 200'c 10min
4. tee avocadolevite: Pilko kirsikkatomaatit ja sipuli pieneksi paloiksi, muussaa avocado haarukalla ja sekoita kaikki keskenään
5. laita reilusti avocadolevitettä päälle
6. pinnalle ripottele tuoretta persiljaa ja rucolaa
Kylmiin voileipiin laitoin:
kalkkunan leikettä
purjoa
paprikaa
suolakurkkua
kirsikkatomaattia
salaattia
mozzarellajuustoraastetta
persiljaa
* Yhteistyö Virtasalmen Viljatuote Oy
Herkullisen näköisiä leipiä, nam. Mukavaa viikonloppua :)
VastaaPoistaKaunis kiitos :) Ihanaa viikonloppua sinnekkin :)
Poista