24.4.2016
Hopeatoffee-munkit
Vapun kunniaksi kokeilin tehdä hopeatoffeesta kuorrutusta munkeille ja salmiakin ystäville aikas herkkuja. Munkit ihanan pehmoisia ja suussasulavia. Kokeile ihmeessä!
Ohje:
2½ dl lämmintä vettä (+42'c)
1pss. kuivahiivaa
1 dl sokeria
½ rkl kardemummaa
½ tl suolaa
1dl öljyä
7dl vehnäjauhoja
Lisää veden sekaan hiiva, sokeri, kaardemumma, suola ja öljy sekä 3dl vehnäjauhoja ja sekoita hyvin. Välikohota 10min ja lisää sen jälkeen loput vehnäjauhot. Jatka kohotusta 30min. Kumoa taikina pöydälle ja kauli taikinasta paksuhko taikinamatto vehnäjauhja apuna käyttäen. Mitä vähemmän pyörittelet/käsittelet taikinaa sitä pehmeämpiä tulee. Painele juomalasilla munkit, siirrä öljytyn leivinpaperin päälle. Jatka kohottamista 30-40min. Paista reikäkauhalla rypsiöljyssä ja siirrä talouspaperin päälle hetkeksi kuivumaan. Anna munkkien jäähtyä ja kuorruta. Kuvalliset teko-ohjeet löydät TÄÄLTÄ
Kuorrutus:
1 pss. (n.160g) hopeatoffeita
1 1/4 dl kuohukermaa
Sulata hopeatoffeet ja kerma teflon kattilassa miedossa lämmössä, kunnes kaikki karkit ovat sulanneet. Jäähdytä kuorrutus ja kaada esim. syvään muumikulhoon ja dippaa munkit siellä. Koristele haluamallasi tavalla.
Vinkit:
* ennen paistamista ota viereen kattilan kansi ja sammutuspeitto, jos leimahtaa tukahduta heti vettä ei saa laittaa.
* laita liesituuletin pois päältä
* itse käytän rypsiöljyä paistamiseen vain kerran, seuraavaan satsiin tulee jo ikävä maku joten parempi ottaa uudet ölyt uusiin paistamisiin.
Tilaa:
Lähetä kommentteja
(
Atom
)
Seuraajat
Tietoja minusta:
Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.Yhteydenotot:roottyna.taikinasa@gmail.comMarika KailaMinut löytää myös:
Tunnisteet
aamiainen iltapala tai välipala
cookies
cupcake
flunssan karkoittaja
gluteenittomat
gluteenittomat ja hiivattomat
gluteenittomat ja maidottomat
gluteenittomat leivät
gluteenittomat makeat
gluteenittomat suolaiset
halloween
itse tehty kinuski
joulu
juomat
juusto- ja hyydykekakut
jälkiruoat
jäätelö
kahvikakut
kakut
kirja-arvostelut
leivokset
leivät
letut ja vohvelit
lifestyle
makeiset
munattomat
munkit ja donitsit
näin maustat yrteillä
piirakat ja tortut
pikeeri
pullat
pääruoat
pääsiäinen
ravintolat
salaatinkastikkeet
smoothie
Suklaiset
suolaista
säilöntä
tuorepuurot
täytekakut ja mittataulukot
vappu
VINKIT
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti