22.4.2016

Herkulliset lihapiirakatMeillä äiti aina teki kotona näitä herkullisia lihapiirakoita, kun olin lapsi. Ja nyt oli pakko tehdä itekkin tällä äidin ohjeella. Ikinä en ole maistanut näin hyviä itse tehtyjä lihapiirakoita. Ja ensimmäisen suupalan maistettuani maku oli juuri se mikä aina lapsenakin näitä syödessä. Testaa ihmeessä! Ohjeesta tulee 37kpl

Taikina:
1 litra vettä
2 tuorehiiva palaa (100g)
4 tl suolaa
20 dl vehnäjauhoja

Liota hiiva lämpimään (+42'c) veteen. Lisää suola ja jauhot vähän kerrallaan. Taikinan kuuluu jäädä löysähköksi. Jaa taikina 37 palaan jauhoja apuna käyttäen. 

Täyte:
500g naudan paistijauhelihaa (7%-10%)
4 salottisipulia
1 knorr liha fondi
3tl grillimaustetta (santa maria)
3tl jauhelihamaustetta (santa maria)
2 tl pippurisekoitusta
2 tl paprikajauhetta
1½ dl puuroriisiä 

Keitä puuroriisit. Ruskista jauheliha, silppua sekaan sipulit ja lisää mausteet. Painele taikinapalat käsin litteiski ja lisää täytettä. Painele sauma hyvin kiinni. Paista öljyssä.

Vinkit:
* ei tarvitse kohottaa taikinaa, voit leipoa ne heti
* taikinan kuuluu olla löysähkö, saat pehmeämmät lihapiirakat
* käytä paljon jauhoja apuna
* älä laita valmiita lihapiirakoita leivinpaperin päälle, odottamaan paistoa vaan laita ennemmin puhtaalle jauhotetulle pöydälle tai leivinalustalle

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful