Meillä äiti aina teki kotona näitä herkullisia lihapiirakoita, kun olin lapsi. Ja nyt oli pakko tehdä itekkin tällä äidin ohjeella. Ikinä en ole maistanut näin hyviä itse tehtyjä lihapiirakoita. Ja ensimmäisen suupalan maistettuani maku oli juuri se mikä aina lapsenakin näitä syödessä. Testaa ihmeessä! Ohjeesta tulee 37kpl
Taikina:
1 litra vettä
2 tuorehiiva palaa (100g)
4 tl suolaa
20 dl vehnäjauhoja
Liota hiiva lämpimään (+42'c) veteen. Lisää suola ja jauhot vähän kerrallaan. Taikinan kuuluu jäädä löysähköksi. Jaa taikina 37 palaan jauhoja apuna käyttäen.
Täyte:
500g naudan paistijauhelihaa (7%-10%)
4 salottisipulia
1 knorr liha fondi
3tl grillimaustetta (santa maria)
3tl jauhelihamaustetta (santa maria)
2 tl pippurisekoitusta
2 tl paprikajauhetta
1½ dl puuroriisiä
Keitä puuroriisit. Ruskista jauheliha, silppua sekaan sipulit ja lisää mausteet. Painele taikinapalat käsin litteiski ja lisää täytettä. Painele sauma hyvin kiinni. Paista öljyssä.
Vinkit:
* ei tarvitse kohottaa taikinaa, voit leipoa ne heti
* taikinan kuuluu olla löysähkö, saat pehmeämmät lihapiirakat
* käytä paljon jauhoja apuna
* älä laita valmiita lihapiirakoita leivinpaperin päälle, odottamaan paistoa vaan laita ennemmin puhtaalle jauhotetulle pöydälle tai leivinalustalle
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti