Valkosuklaa ja daim yhdessä muodostavat herkullisen liiton. Raikas ja samalla suklainen kakku sulattaa taatusti sydämmesi maistettuasi tätä herkkua. Mä inhoon juustokakuissa kivikovia pohjia, joten kokeilin tehdä pohjan ihan vain pelkillä keksinmuruilla ja se todellakin onnistui, joten jatkossakaan en voita sotke pohjaan.
Pohja:
1 pötkö (172g) dominoita (tai Semperin
gluteenittomia cookie-o`s kaakao keksejä)
1. murskaa keksit
2. purista leivinapaperi irtopohjavuoan pohjalle ja voitele pohja ja reunat voilla ja laita pinnalle tomusokeria
3. painele keksinmurut pohjaksi
4. käyttämäni irtopohjavuoka oli 21cm halkaisijaltaan.
Täyte:
2½ dl vispikermaa
1. murskaa keksit
2. purista leivinapaperi irtopohjavuoan pohjalle ja voitele pohja ja reunat voilla ja laita pinnalle tomusokeria
3. painele keksinmurut pohjaksi
4. käyttämäni irtopohjavuoka oli 21cm halkaisijaltaan.
Täyte:
2½ dl vispikermaa
300g philadelphiaa (maustamaton)
3/4 dl sokeria
3 tl aitoa vaniljasokeria
3 tl aitoa vaniljasokeria
145 g pandan valkosuklaata (tai Dammenbergin
gluteenittomia valkosuklaata)
4 liivatelehteä
1 sitruunanmehua
2 (a'56g) isoa daimia murusina
1. vatkaa kerma, tuorejuusto ja sokerit vaahdoksi
2. sulata suklaa ja lisää vaahtoon
3. lisää joukkoon myös sitruunamehu ja daim murut
4. lisää lopuksi liivatelehdet jotka on kiehautettu tilkkaan (½dl) veteen, mutta ÄLÄ keitä!
1 sitruunanmehua
2 (a'56g) isoa daimia murusina
1. vatkaa kerma, tuorejuusto ja sokerit vaahdoksi
2. sulata suklaa ja lisää vaahtoon
3. lisää joukkoon myös sitruunamehu ja daim murut
4. lisää lopuksi liivatelehdet jotka on kiehautettu tilkkaan (½dl) veteen, mutta ÄLÄ keitä!
Heippa! Millä murustit tuon daimin?:)
VastaaPoistaMoikka! Murustin daimin tuollaisella härvelillä jonka kuvan lisään ohjeeseen :) Daim rakeet käyvät myös :)
PoistaMahtaako vaikuttaa paljon makuun, kun tarttis jättää toi sitruunamehu pois...sitrusallergisia tulossa kylään...
VastaaPoistaSitruuna tuo kakkuun raikkautta, mutta uskon kyllä onnistuvan ilmankin :)
PoistaKuulostaa hyvältä ohjeelta :)
VastaaPoistaVoiko tähän tehdä ns. kääretorttupohjan? Mahtaako kestää pakastusta ja jos kestää niin miten kauan sulatus mahtaa viedä?
Kääretorttu pohja saattaapi olla liian höttönen tähän, kostuttaa sitä ei ainakaan kannata, jos siihen tekee. Kestää kyllä pakastuksen. Sulaamiseen en nyt osaa vastata täytyisikin kokeilla miten kauan koko kakun sulaaminen jääkaapissa kestää. Itse ottaisin edellisenä iltana jääkaappiin sulaamaan :)
Poista