16.4.2016

Valkosuklaa-daimkakku (myös gluteenittomana)


Valkosuklaa ja daim yhdessä muodostavat herkullisen liiton. Raikas ja samalla suklainen kakku sulattaa taatusti sydämmesi maistettuasi tätä herkkua. Mä inhoon juustokakuissa kivikovia pohjia, joten kokeilin tehdä pohjan ihan vain pelkillä keksinmuruilla ja se todellakin onnistui, joten jatkossakaan en voita sotke pohjaan.



Pohja:
1 pötkö (172g)  dominoita (tai Semperin 
gluteenittomia cookie-o`s kaakao keksejä)

1. murskaa keksit 
2. purista leivinapaperi irtopohjavuoan pohjalle ja voitele pohja ja reunat voilla ja laita pinnalle tomusokeria
3. painele keksinmurut pohjaksi
4. käyttämäni irtopohjavuoka oli 21cm halkaisijaltaan.

Täyte:

2½ dl vispikermaa
300g philadelphiaa (maustamaton)
3/4 dl sokeria
3 tl aitoa vaniljasokeria
145 g pandan valkosuklaata (tai Dammenbergin 
gluteenittomia valkosuklaata)
4 liivatelehteä
1 sitruunanmehua
2 (a'56g) isoa daimia murusina

1. vatkaa kerma, tuorejuusto ja sokerit vaahdoksi
2. sulata suklaa ja lisää vaahtoon
3. lisää joukkoon myös sitruunamehu ja daim murut 
4. lisää lopuksi liivatelehdet jotka on kiehautettu tilkkaan (½dl) veteen, mutta ÄLÄ keitä! 
5. sekoita kaikki keskenään ja kaada pohjan päälle
6. hyydytä 4h vähintään. 



Daimin murustin tälläisellä härvelillä. Myös daim rakeet käyvät.



6 kommenttia :

  1. Heippa! Millä murustit tuon daimin?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Murustin daimin tuollaisella härvelillä jonka kuvan lisään ohjeeseen :) Daim rakeet käyvät myös :)

      Poista
  2. Anonyymi21.12

    Mahtaako vaikuttaa paljon makuun, kun tarttis jättää toi sitruunamehu pois...sitrusallergisia tulossa kylään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitruuna tuo kakkuun raikkautta, mutta uskon kyllä onnistuvan ilmankin :)

      Poista
  3. Anonyymi10.10

    Kuulostaa hyvältä ohjeelta :)
    Voiko tähän tehdä ns. kääretorttupohjan? Mahtaako kestää pakastusta ja jos kestää niin miten kauan sulatus mahtaa viedä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kääretorttu pohja saattaapi olla liian höttönen tähän, kostuttaa sitä ei ainakaan kannata, jos siihen tekee. Kestää kyllä pakastuksen. Sulaamiseen en nyt osaa vastata täytyisikin kokeilla miten kauan koko kakun sulaaminen jääkaapissa kestää. Itse ottaisin edellisenä iltana jääkaappiin sulaamaan :)

      Poista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful