Pitkään oli ollut mielessäni tehdä vaniljapullia. Niitä mitä äitinikin aina teki kotona, kun olin lapsi. Niinpä päätin tehdä niitä, mutta kokeilla tehdä gluteenittomana ja kyllä herkullisia olivat. Kahvia kaveriksi ja se oli siinä.
Ohjeesta tulee n.12kpl
Ohje:
2½ dl lämmintä vettä (+42'c)
1 pss. kuivahiivaa
2 tl psylliumia
70g voisulaa
3/4 dl sokeria
½ rkl kaardemummaa
1 kananmuna
½ tl ksantaania
6½ dl viljatuotteen pullajauhoseosta
Vaniljatäyte:
3/4 dl milletti vaniljakreemijauhetta
1 3/4 dl kylmää vettä
Sekoita vesi ja kreeemijauhe.
Sekoita hyvin vesi, kuivahiiva ja psylliumi ja anna turvota pari minuuttia. Lisää joukkoon voisula, sokeri, kaardemumma ja kananmuna. Sekoita ksantaani 1dl jauhoja ja lisää nesteen sekaan ja sekoita hyvin. Lisää loput jauohot ja vaivaa. Leivo heti, kauli taikinamatto ja levitä taikinamation päälle voisulaa, vaniljakreemiä ja aitoa vaniljasokeria reilusti. Taita taikinamatto pituus suunnassa kahteen osaan ja leikkaa taikinamatto suikaleiksi. Kieputtele varovasti suikaleet kierteelle ottamalla päistä kiinni ja pyörittämällä käsiä erisuuntiin. Ja kääri kierteet ympyrälle ja laita leivinpaperin päälle. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Kohota pullia vedottomassa lämpimässä paikassa 40min ja paista 225'c n.12min tai kunnes kypsiä. Ohje on tehty yhteistyössä Viljatuotteen kanssa.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti