Halusin kokeilla saanko donitseista gluteenittomina maukkaita ja onnistuneita. Kyllä sainhan minä. Maistiaisia laitoin mieheni matkaan työpaikalle ja sanoin ettei kertoisi ennen, kuin ovat maistaneet, että kyseessä olisi gluteenittomia. Nooh ei kukaan osannut arvatakkaan, että olivat gluteenittomia. Helppoja tehdä.
Ohjeesta tulee 12kpl.
Ohje:
3 dl semper fin mixiä tai viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta
1/4 tl suolaa
5 tl aitoa vaniljasokeria
3 rkl milletti vaniljakreemijauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa
1 dl sokeria
3/4 dl öljyä
2 kananmunaa
1 prk. (200g) kermaviiliä
1. sekoita kaikki aineet hyvin keskenään
2. pursota voideltuihin donitsipeltien koloon
3. paista 200'c 10min. Äläkä säikähdä vaikka donitsit näyttävät muffinseilta, kun otat ne uunista pois. Kaiverra omenaporalla reikä kokonaan esiin.
4. kuorruta jäähtyneet donitsit dippaamalla ne sulaan suklaaseen, tomusokerikuorrutteeseen tai sokeroi
5. koristele haluamallasi tavalla
Suklaakuorrutus:
150g dammenbergin maitosuklaata tai tummaasuklaata
Tämä sitruuna-vaniljasuklaa tuo herkullisen säväyksen, suosittelen!
Tomusokerikuorrute:
4 dl tomusokeria
6 rkl floora vaniljakastiketta
värjäykseen pastaväriä
1. sekoita tomusokeri ja vaniljakastike keskenään ja kuorruta
2. koristele haluamallasi tavalla
Onnistuuko mikään taikina ilman munaa? Tekisi mieli kokeilla vaika churron tyyppisiä pieniä puikkoja ja paistaa ne öljyssä. Kohottaako leivinjauho tarpeeksi? Lapsenlapsi on myös maidoton eli hankalaa on.
VastaaPoistaNo Egg -kananmunankorvike voisi ehkä toimia. Täytyykin testata, kun seuraavan kerran teen. Kyllä leivinjauheella kohoaa churrotit myös ja maustamaton kookossoija jugurtti vois ainakin toimia maidottomana :)
Poista