Halusin kokeilla britakakkua gluteenittomana ja onnistui loistavasti. Tuli todella hyvää, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan ja tässä ei huomaa mausta, että onko vaiko ei gluteeniton, todella maut kohdallaan. Yhteistyössä Viljatuote.
Pohja:
200g pehmeää voita
2 dl sokeria
2 tl aitoa vaniljasokeria
4 keltuaista
1½ dl kermaa
3 tl leivinjauhetta
2dl viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta
Marenki:
4 valkuaista
1 3/4 dl sokeria
Väliin:
3 prk. bonan paritiisi sosetta
6 dl kermaa
1 prk. (250g) maitorahkaa
3 rkl vaniljakreemijauhetta
4 rkl fariinisokeria
Vaahdota pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää kerma ja keltuaiset ja sekoita hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Kaada uunipeltille leivinpaperin päälle ja tee marenki. Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovalle vaahdolle ja levitä marenki pohjan päälle. Jos pystyt kääntämään marenki astian väärinpäin, niin ettei mareki lähde valumaan astiasta pois, silloin marenki on tarpeeksi kovalla vaahdolla. Paista kiertoilmauunissa 175'c n.30min. Anna jäähtyä kylmäksi asti. Leikkaa kahtia. Irroita esim. palettiveitsellä pohjat leivinpaperista, vetämällä palettiveitsi kauttaaltaan pohjan ja leivinpaperin välistä, mutta vasta, kun pohja on kylmä. Vaahdota kerma, vaniljakreemijauhe ja fariinisokeri, lisää lopuksi maitorahka. Levitä paratiisisose puolikkaan päälle ja puolet kermavaahtoseoksesta ja laita toinen puoli pohjasta päälle. Levitä loput kermaseoksesta päälle ja koristele haluamallasi tavalla. Nauti kahvin kanassa.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti