Minulta on jo pidempään pyydetty gluteenitonta mustikkapiirakkaa ja nyt sen vihdoin sain tehtyä. Piirakka on siis luontaisesti gluteeniton. Yhteistyössä Viljatuote.
Pohja:
140g pehmeää margariiniä
1½ dl fariinisokeria
4 tl aitoa vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 kananmunaa
3/4dl viljatuotteen tummaa jauhoseosta
1 ½ dl viljatuotteen pullajauhoseosta
(2 tl psylliumia)
täyte:
2 prk. (400g) kermaviiliä
1 kananmuna
½ dl sokeria
2 tl aitoa vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja
Päälle:
n.2 dl mustikoita
Vaahdota pehmeä margariini ja sokerit. Lisää kananmunat ja sekoita. Lisää lopuksi jauhot, psylliumi ja leivinjauhe. Sekoita hyvin ja levitä voidellun ja jauhotettuun 27cm halk. olevaan piirakkavuokaan. Käytä apuna reilusti pullajauhoseosta. Sekoita kermaviilitäyte valmiiksi ja kaada se pohjan päälle. Ripottele mustikat viimeisenä kermaviilitäytteen päälle. Paista 175'c n.25min.
Vinkit:
* jos käytät pakastemustikoita. Älä anna sulaa niiden.
* pullajauhoseosta saat käyttää paljon apuna pohjan levityksessä.
* tee ohuet reunat jotta keskelle jää enemmän taikinaa pohjaksi
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti