Ihanan raikasta appelsiinikakkua, kaveriksi kuppi kahvia ja herkkuhetki on taattu.
Tällä upealla Nordic waren korkealaatuisella kakkuvuoalla saa upeita kakkuja. Vuoassa on tarttumaton non-stick pinnoite, jotka ovat valettuja alumiinivuokia. Vuoat kannattaa pestä käsin. Vetoisuus on n.2,3 litraa.
Ohje:
6 kananmunaa
4 dl sokeria
4tl aitoa vaniljasokeria
1 raastettu appelsiinin kuori
2 1/4 dl puristettua appelsiininmehua
6dl sunnuntai Anni Helena kakkuvehnäjauhoja
4½ tl leivinjauhetta
200g voisulaa
* maidottomana saat käyttämällä voisulan sijaan keiju rypsi juoksevaa margariiniä.
Vaahdota kananmuna ja sokerit. Lisää raastettu appelsiininkuori ja puristettu appelsiininmehu. Sekoita vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. Kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista kakku uunin pohjalla ritilän päällä 175'c n.45min. Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen kuin kippaat sen. Koristele haluamallasi tavalla. Tätä meillä syötiin aina kotona, kun olin lapsi. Yhteistyössä Kitchentime. Tämän upean vuoan löydät TÄÄLTÄ
Vinkit:
*applesiini kannattaa raastaa kelmun läpi pienimmällä mahdollisella raastinraudan puolella jolloin saat ihanan sileää ”raastetta” joka sekoittuu hyvin taikinaan, eikä suuhun eksy ikäviä isoja kuoren paloja.
Ohje 1.8 litran vuokaan:
4 kananmunaa
2½ dl sokeria
2½ tl aitoa vaniljasokeria
n.1 raastettu appelsiinin kuori
n. 1 dl puristettua appelsiinin mehua
4dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
n.130g voisulaa
Upea kakku! Niinkuin vuokakin. :)
VastaaPoistaMahtavan makuinen kakku! Ei jääny yhteen palaan! ;)
VastaaPoistaMissä myydään tuollaisia vuokia. Olisiko rippijuhliin hyvä?
VastaaPoistaNäillä vuoilla saa kyllä todella näyttäviä kakkuja, joten suosittelen. Näitä saa esim. Kitchentime.fi verkkokaupasta :)
PoistaHerkullinen kakku !
VastaaPoista