Ihanan raikasta appelsiinikakkua, kaveriksi kuppi kahvia ja herkkuhetki on taattu.
Tällä upealla Nordic waren korkealaatuisella kakkuvuoalla saa upeita kakkuja. Vuoassa on tarttumaton non-stick pinnoite, jotka ovat valettuja alumiinivuokia. Vuoat kannattaa pestä käsin. Tämän kahvikakun vetoisuus on n.2,3 litraa.
Ohje:
6 kananmunaa
4 dl sokeria
4tl aitoa vaniljasokeria
1 raastettu appelsiinin kuori
2 1/4 dl puristettua appelsiininmehua
6dl sunnuntai Anni Helena kakkuvehnäjauhoja (parhaan lopputuloksen saat käyttämällä juurikin näitä jauhoja)
4½ tl leivinjauhetta
200g voisulaa
* maidottomana saat käyttämällä voisulan sijaan keiju rypsi juoksevaa margariiniä.
1. Vaahdota kananmuna ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi
2. Lisää raastettu appelsiininkuori ja puristettu appelsiininmehu (lisää tarvittaessa appelsiininmehua purkista, jos appelsiini on pieni eikä tule tarpeeksi mehua)
3. Sekoita vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti sihvilän läpi useammassa erässä, vuorotellen voisula kanssa
4. Kaada voideltuun ja jkorppujauhotettuun vuokaan
5. Paista kakku uunin pohjalla ritilän päällä 175'c n.40min-45min.
6. Kippaa kakku heti leikkuulaudan päälle missä leivinpaperi ja anna muutama minuutti kakun olla väärinpäin, ennen kuin nostat varovasti vuoan pois päältä
7. Koristele haluamallasi tavalla. Tätä meillä syötiin aina kotona, kun olin lapsi.
Vinkit:
Ohje 1.8 litran vuokaan:
1. Vaahdota kananmuna ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi
Vinkit:
*applesiini kannattaa raastaa kelmun läpi pienimmällä mahdollisella raastinraudan puolella jolloin saat ihanan sileää ”raastetta” joka sekoittuu hyvin taikinaan, eikä suuhun eksy ikäviä isoja kuoren paloja.
Ohje 1.8 litran vuokaan:
4 kananmunaa
2½ dl sokeria
2½ tl aitoa vaniljasokeria
1 raastettu appelsiinin kuori
n. 1 1/4 dl puristettua appelsiinin mehua
4dl sunnuntai Anni Helena kakkuvehnäjauhoja (parhaan lopputuloksen saat käyttämällä juurikin näitä jauhoja)
3 tl leivinjauhetta
n.130g voisulaa
2½ dl sokeria
2½ tl aitoa vaniljasokeria
1 raastettu appelsiinin kuori
n. 1 1/4 dl puristettua appelsiinin mehua
4dl sunnuntai Anni Helena kakkuvehnäjauhoja (parhaan lopputuloksen saat käyttämällä juurikin näitä jauhoja)
3 tl leivinjauhetta
n.130g voisulaa
2. Lisää raastettu appelsiininkuori ja puristettu appelsiininmehu (lisää tarvittaessa appelsiininmehua purkista, jos appelsiini on pieni eikä tule tarpeeksi mehua)
3. Sekoita vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti sihvilän läpi useammassa erässä, vuorotellen voisula kanssa
4. Kaada voideltuun ja jkorppujauhotettuun vuokaan
5. Paista kakku uunin pohjalla ritilän päällä 175'c n.40min-45min.
6. Kippaa kakku heti leikkuulaudan päälle missä leivinpaperi ja anna muutama minuutti kakun olla väärinpäin, ennen kuin nostat varovasti vuoan pois päältä
7. Koristele haluamallasi tavalla. Tätä meillä syötiin aina kotona, kun olin lapsi.
Upea kakku! Niinkuin vuokakin. :)
VastaaPoistaMissä myydään tuollaisia vuokia. Olisiko rippijuhliin hyvä?
VastaaPoistaNäillä vuoilla saa kyllä todella näyttäviä kakkuja, joten suosittelen. Näitä saa esim. Kitchentime.fi verkkokaupasta :)
PoistaHerkullinen kakku !
VastaaPoista