Mutakakku on meijän perheen suosikki, päälle vaniljajäätelöä ja kuppi kahvia, niin makunautinto on taattu. Kokeilin tehdä mutakakun maidottomana ja gluteenittomana ja hyvin onnistui ja lisäksi tuli todella hyvää. Ja kyllä päällä oleva valkosuklaa on myös maidoton ja gluteeniton. Yhteistyössä Dammenberg.
Ohje:
200g Dammenbergin criollo-raakasuklaata
3 kananmunaa
1 3/4 dl sokeria
3 tl aitoa vaniljasokeria
½ dl tummaa täysjyväriisijauhoa (viljatuotteen)
½ dl maissijauhoa (viljatuotteen)
1 dl pullajauhoseosta (viljatuotteen)
1 tl leivinjauhetta
1 dl keiju juoksevaa rypsiä
Koristeluun:
Vadelmia
Dammenbergin luomu raaka valkosuklaata
1. sulata suklaa vesihauteessa
2. vaahdota kananmunat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi
3. lisää jäähtynyt suklaasula vaahtoon
4. sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon
5. paista 25cm halk. olevassa irtopohjavuoassa 200*c n.10min-15min uunista riippuen (itse paistoin tuon 10min, mutta paistoaika on uunikohtainen)
Oi eipä olekkaan koskaan tullut vastaan mutakakkureseptiä, joka olis sekä maidoton että gluteeniton! Näyttää ihan superhyvältä! ♥
VastaaPoista