10.1.2017

Kinuskijuustokakku (myös gluteenittomana)





Aloita kinuskin keittämisellä, kinuskin pitää antaa jäähtyä ennen täytteeseen lisäämistä. Tästä kokeilusta tuli todellinen herkku, ihanaa kinuskia ja juustokakkua yhdistettynä ei voinut tulla, muuta kuin hyvää. Seuraavana päivänä parhaimmillaan.


Pohja:
130g pehmeää voita
1½ dl sokeria
1 kananmuna
1 tl aitoa vaniljasokeria
1½ tl leivinjauhetta
3½ dl vehnäjauhoja (myllärin) TAI 4 dl viljatuotteen glut. pullajauhoseosta

1. vaahdota pehmeä voi ja sokerit
2. lisää kananmuna ja sekoita
3. lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita hyvin
4. levitä taikina pohjaksi reunoja myöden kosteilla käsillä tai jauhoja apuna käyttäen voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan. Itse laitan aina pohjalle leivinpaperin ja pingotan reunat sitten vasta kiinni, tällöin on valmis kakku helppo siirtää tarjoiluastiaan 5. laita pohja jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista 

Kinuski:
1dl kuohukermaa
2dl ruokokidesiirappia

1. keitä teflon kattilassa 10min miedolla lämmöllä. Aloita ajanottaminen, kun alkaa kiehumaan ja pienennä lämpöä heti
2. anna jäähtyä kylmäksi asti. Paksuuntuu jäähtyessään
3. nosta jääkaappiin. Voit tehdä tämän jo aijemminkin valmiiksi odottamaan jääkaappiin 

Täyte:
250g mascarponea
1dl kermaa
200g ranskankermaa
250g maitorahkaa

Sekoita kaikki keskenään napakaksi vaahdoksi ja lisää lopuski keitetty kinuski sekä

3/4 dl modon karamellisiirappia (löytyy prismasta ja cittarista)
3 kananmunaa
5 rkl perunajauhoja

1. sekoita vielä hyvin
2. kaada täyte pohjan päälle
3. paista uunin pohjalla ritilän päällä kiertoilmauunissa 175'c n.40min (uunista riippuen) jonka jälkeen sammuta uuni, kun kakku on valmis ja avaa luukku ja anna kakun hitaasti jäähtyä n.1h ajan uunissa jonka jälkeen nosta pöydälle jäähtymään kylmäksi asti jotta voit nostaa sen jäkaappiin. Näin vältyt, ettei kakun pinta repeä.
4. seuraavana päivänä parhaimmillaan

Vikki:
* jos ei kiertoilmauunia löydy, niin lisää asteita +n.30'C





Muita herkullisia juustokakku ohjeita blogissani:
Sitruunajuustokakku
Mustikkainen kettukarkikakku
Vadelma-suklaakakku
Mustaherukka-suklaakakku
Mustikka-valkosuklaakakku
Valkosuklainen Pätkis-kinuskikakku



12 kommenttia :

  1. Tämä ei voi olla kun hyvää! Täytyy laittaa resepti muistiin ja kokeilla sopivan tilaisuuuden tullen.

    VastaaPoista
  2. Ihanan näköistä! Hmmmm!

    VastaaPoista
  3. Herkullisen näköistä!
    Osaatko vinkata, voisinko korvata ruokosokeri- ja karamellisiirapin jollakin "tavallisella" siirapilla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kinuskin keittämiseen paras siirappi mielestäni on juurikin tuo käyttämäni ruokosokerisiirappi. Ennen kuin törmäsin tuohon keittelin kinuskin ihan tavalliseen tummaan siirappiin, mut maku parempi tuossa ruokosokerisiirapissa. Karamellisiirappiakaan en vaihtaisi, silloin ei tule niin kinuskimainen maku 😊

      Poista
  4. Mistä tuota karamellisiirappia saa?

    VastaaPoista
  5. Hei
    Jos haluaa oikaista, paljonko valmista kaupan kinuskikastiketta laitetaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Kaupan valmiit kastikkeet ovat, niin erimakuisia, etten osaa suoralta vastata paljonko. Kannattaa maistella tehdessä milloin maistuu tarpeeksi kinuski. Ja jos on oikein löydsää kinuskia, niin silloin hyydytettäkin tarvii enemmän. Itse en ole valmiista tehnyt, niin nyt tosiaan en osaa vastata :)

      Poista
  6. Anonyymi19.13

    Heippa! Oi kun kuulostaa herkulliselta! Tiedätkö, miten toimis gluteenittomana? Korvais noi pohjan jauhot jollain gluteenittomilla? Vaikuttaakohan jauhojen vaihto muihin suhteisiin tms. kakun käyttäytymiseen?

    VastaaPoista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful