4.8.2016
Kuningatarpiirakka marengilla
Rakastan tuoreita vadelmia ja sopiva pari vadelmalle on mielestäni mustikka. Ystäväni oli tulossa kahville ja halusin yllättää hänet jollain ihanalla leivonnaisella. Joten yhdistelin vähän eri ohjeitani ja syntyi tälläinen herkullinen kuningatarpiirakka. Testaa ihmeessä.
Tiesithän, että minulla on facebookissa blogillani oma sivusto.
Minut löytää pinterestistä ja instagramista nimellä ranteita_myojen_taikinasa
Pohjan muokkasin tästä ohjeestani.
Täytteen otin tästä ohjeestani.
Pohja:
140g pehmeää voita
1½ dl fariinisokeria
3 tl aitoa vaniljasokeria
1 kananmuna
½ dl maissitärkkelystä
2 dl vehnäjauhoja
Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää kananmuna ja sekoita hyvin. Sekoita lopuksi kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon ja sekoita. Levitä taikina voideltuun ja jauhotettuun kahteen 35cm x 11cm suorakaiteen muotoiseen vuokaan tai yhteen n.27cm halk. olevaan pyöreään vuokaan. Jauhoja apuna käyttäen tai kosteilla käsillä.
Täyte:
250g maitorahkaa
1 kananmuna
1 dl kermaa
2 tl aitoa vaniljasokeria
2 rkl maissitärkkelystä
½ dl fariinisokeria
Väliin:
3dl tuoreita vadelmia
3 dl tuoreita mustikoita
Paista 175'c. n.20min
Päälle:
3 valkuaista
1½ dl sokeria
2tl vanilja-aromia
Vatkaa marenki kovalle vaahdolle ja levitä marjojen päälle ja jatka paistamista 10min. Marenki on sitten valmista, kun pystyisit kääntämään kupin ylös alaisin eikä marenki lähe valumaan kupista pois. Ripottele vielä päälle halutessasi tuoreita marjoja. Jäähdytä ja leikkaa paloiksi.
Tilaa:
Lähetä kommentteja
(
Atom
)
Seuraajat
Tietoja minusta:
Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.Yhteydenotot:roottyna.taikinasa@gmail.comMarika KailaMinut löytää myös:
Tunnisteet
aamiainen iltapala tai välipala
cookies
cupcake
flunssan karkoittaja
gluteenittomat
gluteenittomat ja hiivattomat
gluteenittomat ja maidottomat
gluteenittomat leivät
gluteenittomat makeat
gluteenittomat suolaiset
halloween
itse tehty kinuski
joulu
juomat
juusto- ja hyydykekakut
jälkiruoat
jäätelö
kahvikakut
kakut
kirja-arvostelut
leivokset
leivät
letut ja vohvelit
lifestyle
makeiset
munattomat
munkit ja donitsit
näin maustat yrteillä
piirakat ja tortut
pikeeri
pullat
pääruoat
pääsiäinen
ravintolat
salaatinkastikkeet
smoothie
Suklaiset
suolaista
säilöntä
tuorepuurot
täytekakut ja mittataulukot
vappu
VINKIT
Tässä leivonnaisessa tuoreiden marjojen raikas maku pääsee oikeuksiinsa. Suussasulavaa herkkua!
VastaaPoista