Joulun lähestyessä alkaa väkisinkin tehdä mieli hieman erilaisia makeita leivonnaisia ja tässä niistä yksi.
Pohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1½ dl Viljatuotteen maissijauhoja
3 rkl tummaa kaakaota
1.vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
2. lisää jauhot ja kaakao ja sekoita nuolialla varovasti
3. paista 225'c n.7min.
4. jäähdytä pohja ja kippaa pohja puhtaan leivinpaperin päälle ja valmista täyte
Päälle:
150g mangohilloa tai muuta mielestäsi hilloa
1. levitä jäähtyneen pohja päälle.
täyte:
1 prk. (200g) appelsiinirahkaa
1½ dl vispikermaa
2 tl aitoa vaniljasokeria
1 appelsiinin raastettu kuori
2 rkl vaniljakreemijauhetta (milletti)
75g säilyke kirsikoita
1. vaahdota kerma, appelsiinirahka, vaniljasokeri ja vaniljakreemijauhe
2. pese appelsiini tosi hyvin ja raasta kuori
3. pilko säilyke kirsikat pieneksi ja lisää appelsiini raasteen kanssa täytteeseen
4. levitä täyte hillon päälle, mutta jätä n.5cm toisesta pitkästä sivusta ilman täytettä (käärittäessä levittyy muuten yli)
Pinnalle:
2½ dl vispikermaa
3 rkl vaniljakreemijauhetta (milletti)
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
1. sekoita kaikki keskenään
2. leikkaa kääretortusta kaksi palaa oksiski ja asettele oksat haluamiisi paikkoihin
3. levitä kermavaahtoa kauttaalteen ja koristele haluamallasi tavalla.
Blogistani löytyy myös muita herkullisia gluteenittomia ohjeita, joita kannattaa kokeilla
esim.
Joulumuorin herkkukakku
Daim-mokkapalat
Vaniljainen puolukka-omenatorttu
Porkkanapiirakka
Vedelma-marenkikakku
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti