12.2.2017

Irtiotto arjesta Hotelli VaakunassaKymmeneen vuoteen ensimmäinen yö, kun olimme mieheni kanssa erossa kaksosistamme. Kyllä tälläisessä saunallisessa sviitissä yön viettää mieluusti ja ei tarvitse suihkustakaan riidellä, kumpi menee ensin, kun huoneesta löytyi kaksi suihkua. Hieman Original Sokos Hotel Vaakuna historiasta:

Elettiin vuotta 1952, kun hotellitilat avautuivat kolmetoista vuotta kestäneiden rakennustöiden jälkeen. Vaakunan avajaisia vietettiin 10.6.1952 Helsingin Olympialaisten alla. Olympialaisten aikaan olympiavieraat majoitettiin uuteen hotelliin. Vuonna 1957 koko ylin kerros liitettiin Ravintola Vaakunaan, joka oli avattu 10 vuotta aikaisemmin. Vuonna 1968 avautui hotellin toiseen kerrokseen aulabaari ja kymmenenteen kerrokseen Terassibaari.  Hotelli Vaakunan on suunnitellut arkkitehti Erkki Huttunen. 


Original Sokos Hotel Vaakunassa on paljon alkuperäisiä, talon avaamisvuodelta 1952 olevia, kalusteita. Esimerkiksi arkkitehti Erkki Huttusen suunnittelemat hienot nojatuolit seisovat jyhkeinä ja kauniina niin hotellihuoneissa kuin talon auloissakin. Talo on täynnä taidetta ja designia. Valaisimet on Paavo Tynellin suunnittelemat, joista suurin osa on edelleen käytössä. Kauniit lamput on valmistanut Taito Oy Tynellin piirustusten mukaan. Original Sokos Hotel Vaakuna on yksi Helsingin kauneimmista maamerkeistä kaupungin parhaalla paikalla, rautatieaseman kupeessa.


Tunnelmallinen Ravintola Loiste näköalaterasseineen palvelee kaupungin katolla, 10. kerroksessa, aamiaisesta iltamyöhään. Voi käydä nauttimassa vaikkapa lasillisen kuohuvaa ja ihastelemassa eteen avautuvia komeita näkymiä kaupungin yli – arjesta irrotettuna. Illastimme mieheni kanssa Loisteessa, missä alkuun saimme yllätykseksemme alkupalaleivät, jotka olivatkin lämpöisiä. Listalta nautimme herkullista paistettua siikaa, inkiväärivinaigrettea ja punajuuri-perunapyreetä. Ruokajuomaksi tarjoilijamme Maija suositteli kuivaa itävaltalaista valkoviiniä, joka olikin hyvin raikas ja aromimaailmaltaan hedelmäinen ja viettelevä. Jälkiruoaksi valitsimme Englantilaista karpalo-suklaakakkua, sekä vadelma-rosmariini pannacottaa. Suklaakakku oli hyvin tuhtia ja herkullisen suklaista, joka mielestäni  vaati kahvia kaveriksi. Pannacotta taas oli hyvin raikasta ja tuoreet vadelmat kruunasivat annoksen.  Aamu oli ihana aloittaa herkullisella ja monipuolisella aamiaisella, jonka sai nauttia ihan kaikessa rauhassa. 


Original Sokos Hotel Vaakuna, Helsinki
Asema-aukio 2, 00100 Helsinki
Puh: 020 1234610


* Yhteistyössä Original Sokos Hotel Vaakuna


4 kommenttia :

 1. Olipa teillä onnistunut miniloma miehenne kanssa - kyllä parisuhdetta kannattaakin vaalia & viettää sitä laatuaikaa sen puolisonkin kanssa! Ihan käsittämättömän herkulliset annoskuvat, tulee niin nälkä. Loisteesta tulee aina mieleen se yökerho Kymppi, jossa tuli 90-luvun lopussa muutaman kerran käytyä! Kaupungin parhaimmat maisemat ja näköjään myös pannacotta : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta kyllä, että kannattaa antaa laatuaikaa myös parisuhteelle. Se usein unohtuu. Me otamma tämän ihan tavaksi nyt ja korjaamme asian omalta kohdaltamme 😊 Ja ruoka oli todella maistuva, voin niin suositella 😍

   Poista
 2. Ihana ja varmasti erilainen yö ilman kaksospoikia. Kyllä tuolla kelpaa yönsä nukkua. Niin herkullisen näköinen tuo siika annos, kymppikerroksessa syöty rapuja ja muuta herkkua 80-90 lukujen taitteessa ja on tullut muutama kerta siellä yökerhossakin vietettyä, kivoja muistoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ihan huippua olla yö erossa pikkumuruista. Teki meille kaikille, niin hyvää. Tuo siika annos oli kyllä paras mitä ikinä olen maistanut. Mennään kyllä uudelleenkin syömään moista herkkua 😋

   Poista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful