28.3.2017
Gluteeniton kasvisgalette
Tämän galettepiirakan kaveriksi salaattia ja menee vaikka lounaasta. Loistava vaihtoehto myös juhliin suolaiseksi piiraaksi. Tämän voi tehdä halutessaan myös makeana versiona. Galette on ranskalainen rapea herkkuleivonnainen. Paista ensin kesäkurpitsaviipaleet.
Hakusanat: kesäkurpitsa, galette, kasvisgalette
Pohja:
2 dl Viljatuotteen tummaa täysjyvä riisijauhoja
2dl Viljatuotteen tummaa jauhoseosta
2 tl kuivattua timjamia
½ tl yrttisuolaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl psylliumia
100g pehmeää voita
1. nypi kuivat aineet ja voi keskenään
2. lisää seuravat aineet mukaan
2 dl juustoraastetta
2 dl curry-chili kermaa (arla lempi)
3. kauli taikinasta kaksi isoa ohutta pohjaa
Täyte:
1 kpl (n.150g) kesäkurpitsaa
1. siivuta kesäkurpitsa ohuviksi siivuiksi
2. lado ne peltille leivinpaperin päälle
3. ripottele päällä suolaa ja mustapippuria
4. paista uunissa 200'c 10min
350g valkokaalta
2 valkosipulin kynttä
½-1 punaista paprikaa
1 kevät sipuli varsineen
tilkka oliviöljyä
loraus soijaa
1. leikkaa kaali ohueksi siivuksi
2. pilko paprika ja kevät sipuli pieneksi
3. "hakkaa" valkosipuli veitsellä pieneksi muruksi
4. kuullota oliviöljyssä kasviksia n.10min tai kunnes pehmenneet
5. lisää joukkoon
150g ranskankermaa
80g chili cheddaria (Jukolan Juusto) -> kuutioi
1 tl inkivääritahnaa
loraus soijaa (maistele välillä ja lisää omaan makuun sopivaksi)
6. kaada täyte pohjan päälle
7. laita kesäkurpitsat täytteen päälle
8. jätä pari senttiä ilman täytettä
9. käännä varovasti reuna täytteen päälle. Voit kääntää leivinpaperia apuna käyttäen
10. halutessasi laita päälle vielä puolikkaita kirsikkatomaatteja
11. paista 200'c noin 30 min
* Yhteistyössä Virtasalmen Viljatuote Oy
Tilaa:
Lähetä kommentteja
(
Atom
)
Seuraajat
Tietoja minusta:
Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.Yhteydenotot:roottyna.taikinasa@gmail.comMarika KailaMinut löytää myös:
Tunnisteet
aamiainen iltapala tai välipala
cookies
cupcake
flunssan karkoittaja
gluteenittomat
gluteenittomat ja hiivattomat
gluteenittomat ja maidottomat
gluteenittomat leivät
gluteenittomat makeat
gluteenittomat suolaiset
halloween
itse tehty kinuski
joulu
juomat
juusto- ja hyydykekakut
jälkiruoat
jäätelö
kahvikakut
kakut
kirja-arvostelut
leivokset
leivät
letut ja vohvelit
lifestyle
makeiset
munattomat
munkit ja donitsit
näin maustat yrteillä
piirakat ja tortut
pikeeri
pullat
pääruoat
pääsiäinen
ravintolat
salaatinkastikkeet
smoothie
Suklaiset
suolaista
säilöntä
tuorepuurot
täytekakut ja mittataulukot
vappu
VINKIT
Onpas herkkupiirakka täällä myös! Nam, maistuisi palanen tätäkin! :-)
VastaaPoista