29.3.2017

Nopea kaurapataleipä myös gluteenittomana











Meillä oli eilen leipä loppu enkä jaksanut lähteä kauppaan, joten tein itse. Tämä ohje on helppo ja nopea. Ja tässä ohjeessa ei ole pitkää kohotusaikaa, 40 minuuttia riittää ja uuniin. Leipä on ihanan pehmoista rapealla kuorella.

Ohje vehnäjauhoversiona:
3½ dl lämmintä vettä 
3 tl kuivahiivaa
1 dl kauralesettä 
1 rkl siirappia
1½ tl suolaa
2 dl kaurahiutaleita
4½ dl vehnäjauhoja 

1. sekoita veteen kuivahiiva, kauraleseet, kaurahiutaleet, siirappi ja suola
2. sekoita hyvin
3. lisää jauhot, mutta älä vaivaa taikinaa. Sekoita vain kaikki aineet hyvin keskenään
4. kippaa taikina leivinpaperin pälle, pyöräytä taikina leiväksi jauhoja apuna käyttäen, kohota leipää 40 minuuttia liinalla peitettynä
5. laita 3l pata kansineen kylmään uuniin ja laita uuni lämpenemään 225'c
6. ota pata uunista, nosta leipä leivinpaperin kanssa pataan ja ripottele päälle vielä vähän jauhoja, kansi päälle ja uuniin
7. paista 30 min ja ota kansi pois
8. jatka paistamista vielä ilman kantta 15min
9. annan jäähtyä ja nauti vielä lämpöisenä voin kera

Vinkki:

* Kaurahiutaleet ja leseet voit halutessasi korvata millä hiutaleilla ja leseillä vain.

* Siirapin voit korvata esim.hunajalla tai sokerilla.

* Jos et omista pataa, voit paistaa tämän myös teräskattilassa.



Gluteenittomana:
4 dl lämmintä vettä
2 tl kuivahiivaa
1 rkl siirappia
1½ tl suolaa
1 dl gluteenittomia kauraleseitä 
2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2 dl karkea gluteeniton jauhoseos (Semper) 
3½ dl hieno gluteeniton jauhoseos (Semper)

1. sekoita veteen kuivahiiva, kauraleseet, kaurahiutaleet, siirappi ja suola
2. sekoita hyvin
3. lisää jauhot, mutta älä vaivaa taikinaa sekoitat vain kaikki aineet hyvin
4. kippaa taikina leivinpaperin pälle, pyöräytä taikina leiväksi jauhoja apuna käyttäen, kohota leipää 40 min liinalla peitettynä
5. laita 3l pata kansineen kylmään uuniin ja laita uuni lämpenemään 225'c
6. ota pata uunista ja ripottele padan pohjalle kaurarouhetta, nakkaa leipä pataan ja ripottele päälle vielä vähän jauhoja, kansi päälle ja uuniin. Tai jos kippasit taikinan leivinpaperin päälle, niin nosta leivinpaperin kanssa leipä pataan
7. paista 30 min ja ota kansi pois
8. jatka paistamista vielä ilman kantta 15min
9. annan jäähtyä ja nauti vielä lämpöisenä voin kera



45 kommenttia :

  1. KIITOS tästä reseptistä! Olipa ihanan helppo ja maukas leipä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes ihana kuulla, että tykkäsit :)

      Poista
    2. Kyllä tykkäsin ja niin tykkäsi kaikki muutkin! Aika montaa kertaa jo tehty leipää :).

      Poista
    3. Ihan huippua saada tälläistä palautetta, kaunis kiitos :)

      Poista
  2. Anonyymi11.24

    Nyt on tämä resepti testissä. Olen aiemminkin kokeillut pataleipää, mutta en tykkää siitä "käyneestä" mausta joka tulee pitkästä kehotuksesta. Korvasin kauraleseet ruosleseillä, kun ne olivat kaapin ainoat lesket �� Nyt odotellaan vain uunin lämpenemistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että lähti testiin, toivittavasti maistui :)

      Poista
  3. voiko tätä tehdä tavallisessa teräskattilassa?

    VastaaPoista
  4. Vehnäjauhojen tilalle mitä muuta jauhoja suosittelet ?kävisikö esim.Myllärin Gluteeniton Kaurajauho ? Olen tehnyt ennen myös vehnäjauhoista mutta halu kokeilla muilla jauhoilla ;)

    VastaaPoista
  5. Helppo ja hyvä Kiitos

    VastaaPoista
  6. Tää on niin loistava 😊

    VastaaPoista
  7. Anonyymi16.19

    Voiko kauraleseet jättää pois ? Ei satu olemaan kaapissa

    VastaaPoista
  8. Tänään tein ja huippuohje,parempi tosiaan kuin se jota nostatetaan kauan:)
    Kiitos :)

    VastaaPoista
  9. Voiko siirapin korvata jollain muulla? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä voi esimerkiksi hunajalla tai sokerilla :)

      Poista
  10. Huomasin pikapullat ohjeen ja sitä kautta pääsinkin tähän leipäohjeeseen leipä kohoamassa ja pata uunissa. Aiemmin en ole viitsinyt, pitkän kaavan mukaan leipää tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla :) Toivottavasti blogistani löytyy muitakin herkullisia ohjeita, jotka inspiroi kokeilemaan :)

      Poista
  11. leipä uunissa ja tuoksuu hyvälle. Kohta pääsee maistamaan.

    VastaaPoista
  12. Kiitos helposta reseptistä. Kokeilin tehdä tätä eilen ja mun taikina ei onnistunut, lopputulos oli ihan taikinainen ja joutui roskiin. Veikkaan että kuivahiiva oli ollut liian kauan avattuna. Mutta en luovuttanut, joten tänään tein uusiksi juuri avatusta hiivapussista ja tuli aivan super hyvää, nam. Tästä tuli mun lemppari :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla <3 tämä tosiaan tulee niin nopeasti, että tätä leivotaan meillä tuon tuostakin :)

      Poista
  13. Anonyymi17.57

    Tätä täytyy minunkin kokeilla 😊

    VastaaPoista
  14. Anonyymi17.58

    Tätä täytyy minunkin kokeilla 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä ihanan nopea ja helppo ohje ♥

      Poista
  15. Anonyymi13.48

    Voiko leivän tehdä pyöreään lasivuokaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt en kyllä uskalla varmaksi sanoa, kestääköhän lasivuoka uunissa. Teräskattila ainakin on yksi vaihtoehto, jos ei pataa omista 😊

      Poista
  16. Anonyymi16.46

    Pitääkö veden olla 42 asteista vai käykö hanasta suoraan otettu lämmin vesi...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hanasta otan aina lämpimän veden 😊

      Poista
    2. Tässäpä herkullinen leipä on makua ja ihana rapea pinta. Nyt jo neljäs kerta uunissa ja namskis.
      Ihaninta on se ettei todellakaan tarvi olla ennestään jauhopeukalo.
      Sopivan kokoinen ja vieläpä se ettei muruakaan tarvi heittää pois, maistuu varmaan vaativampaankin makuun.
      Jauhoja toki voi vaihdella, kun vaan pitää määrän samana. KIITOS RESEPTISTÄ 04.03.2018

      Poista
    3. Oi miten huippua kuulla :) <3

      Poista
  17. Kokeilin ekaa kertaa ikinä tehdä leipää..hyvää tuli, Kiitos ohjeesta. Onnistuisiko tällä ohjeella jos haluaisi lisätä jotain juuresraastetta joukkoon

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, tämä on kyllä super helppo ja maukas leipäohje. Onnistuu loistavasti laittaa myös juuresraastetta mukaan :)

      Poista
  18. Kiitos selkeästä, toimivasta gluteenittoman leivän ohjeesta! Enää ei tarvitse kuola valuen tuoksutella uunituoretta, vaan voi itsekin syödä. ♡ :)

    VastaaPoista
  19. Anonyymi17.52

    Voiko tätä tehdä tuorehiivalla? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä voi 1 pss. kuivahiivaa vastaa ½ palaa tuorehiivaa

      Poista
  20. Kiitos ohjeesta <3 Olen tehnyt sekä gluteenittomana että tavallisena ja molemmat onnistuu ja maistuu <3

    VastaaPoista
  21. Anonyymi20.57

    Olen aiemmin tehnyt pataleipää, mutta en ole tykännyt käyneestä mausta. Tässä sitä ei ole. Maku on aivan täydellinen, juuri sopivasti kaurainen. Ainoa huono puoli on, että tulee syötyä ihan liikaa, kun hakee koko ajan uuden siivun. ��

    VastaaPoista
  22. Kiitos hyvästä ja helposta reseptistä.Maukas leipä.

    VastaaPoista
  23. Kiitos ohjeesta, maukasta leipää tulee helposti ja nopeasti.

    VastaaPoista
  24. Anonyymi17.35

    Erinomainen, kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful