12.4.2017
Gluteenittomat turkinpippuri-hopeatoffeepalat
Sinä joka rakastat turkinpippureita ja hopeatoffeeta, niin tässä sinulle kahvin kanssa kastettavaa, joka vie kielenkin mennessään 😉 Näihin tulee himo, kun yhden palan ottaa.
Pohja:
4 kananmunaa
2½ dl sokeria
4 tl aitoa vaniljasokeria
200g margariinisulaa
3½ dl piimää
3tl leivinjauhetta
1dl Viljatuotteen maissijauhoja
3½ dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta
1. vaahdota kananmunat ja sokeri
2. lisää jäähtynyt voisula ja piimä
3. sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon
4. paista 150'c n.15min tai kunnes kypsää
5. jäähdytä pohja (älä päästä pohjaa kuitenkaan kylmäksi asti jotta päällinen nappaa pohjaan hyvin kiinni. Jos pohja pääsee kylmäksi asti, niin päällinen irtoaa laattana)
6. kuorruta piirakka ja koristele haluamallasi tavalla.
Päällinen:
100g maustamatonta tuorejuustoa
80g hopeatoffeita
1½dl turkinpippurirouhetta
3/4 dl kermaa
5dl tomusokeria
1. sulata teflonin kattilassa hopeatoffeet ja kerma (miedolla lämmöllä, kokoajan sekoittaen). Kun saat kaikki hopeatoffeet sulaamaan nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä
2. kaada seos leivontakulhoon ja sekoita hopeatoffee-kerma seokseen kaikki päällisen aineet (sihtaa tomusokeri) massa pitää olla aika paksua
3. kuorruta pohja
4. koristele haluamallasi tavalla
Vinkit:
*päällisen levityksessä voit käyttää apuna esim. kosteaa palettiveistä
*käyttämäni uunipeltini sisämitat ovat noin 39cm x 32cm
* kuvan pohja on tehty 6 munan pohjaohjeella
Ohje paksumpaan pohjaan:
6 kananmunaa
3 3/4 dl sokeria
6 tl aitoa vaniljasokeria
300g margariinisulaa
5 1/4 dl piimää
4½ tl leivinjauhetta
1½ dl maissijauhoja
5 1/4 dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta
*Yhteistyössä Virtasalmen Viljatuote Oy
Tilaa:
Lähetä kommentteja
(
Atom
)
Seuraajat
Tietoja minusta:
Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.Yhteydenotot:roottyna.taikinasa@gmail.comMarika KailaMinut löytää myös:
Tunnisteet
aamiainen iltapala tai välipala
cookies
cupcake
flunssan karkoittaja
gluteenittomat
gluteenittomat ja hiivattomat
gluteenittomat ja maidottomat
gluteenittomat leivät
gluteenittomat makeat
gluteenittomat suolaiset
halloween
itse tehty kinuski
joulu
juomat
juusto- ja hyydykekakut
jälkiruoat
jäätelö
kahvikakut
kakut
kirja-arvostelut
leivokset
leivät
letut ja vohvelit
lifestyle
makeiset
munattomat
munkit ja donitsit
näin maustat yrteillä
piirakat ja tortut
pikeeri
pullat
pääruoat
pääsiäinen
ravintolat
salaatinkastikkeet
smoothie
Suklaiset
suolaista
säilöntä
tuorepuurot
täytekakut ja mittataulukot
vappu
VINKIT
Juu, rakastan : ) Keräilen jo reseptejä talteen Amoksen tuleviin synttärijuhliin! Kaveripiirissä on keliaakikkoja, joten kaikki on oltava gluteenitonta... Tätä on pakko kokeilla!
VastaaPoistaVoi ihana kuulla Heli :) Amokselle paljon terkkuja! <3
PoistaNäistä sinun resepteistä on ollu iloa niin monelle minun tutulle kun eivät voi normaali leivoksia syödä. Ihana sinä <3
VastaaPoistaOi kiitos ihana <3 mukava kuulla :) :)
PoistaKiitos ohjeesta, linkkasin sen omaan blogiini :)
VastaaPoistahttp://prinsessanoppi-lapetiteprincesse.blogspot.fi/2017/06/suussasulavat-ja-gluteenittomat-omar.html
Kiva kuulla, että pidit siitä niin paljon, et se päätyi sinun blogiin <3
PoistaOletko pakastanut tätä piirakkaa? tai säilyykö hyvänä monta päivää?:) kuulostaa tosi hyvältä ��
VastaaPoistaOlen pakastanut eli onnistuu myös pakastus. Kyllä se muutaman päivän säilyy tarjoilu kelpoisena. Tietysti tuoreena parasta, pohja lähtee tietysti kuivaamaan mitä pitempään sitä säilyttää :)
PoistaTätä tein pojan synttäreille, ja iha älyhyvää oli! Kiitos siis ohjeesta :) Ainut, ettei tätä kovin montaa palaa voi kerralla syödä, kun on aika makeeta, mut silti bueno :)
VastaaPoista