Gluteenitonta pizzaa olen ollut aikeissa kokeilla jo pitkään. Nyt kun markkinoille on tullut uusi härkäpapujauhoseos, päätin testata sitä pizzan teossa. Tämä jauhoseos on runsasproteiininen ja runsaskuituinen ja siitä tuli heti suosikkini. Ohjeesta tulee 3kpl iso pizzaa.
Pohja:
3dl vettä
2 tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
5 rkl öljyä
1 tl psylliumia
4 3/4dl Viljatuotteen härkäpapujauhoseosta
Päälle:
tomaattipyrettä
chedda raastetta (Jukolan Juusto)
pepperonia
kinkkua
paahettu paprikasuikaleita
1. sekoita vesi, kuivahiiva, suola, öljy ja psylliumi
2. sekoita hyvin ja anna psylliumin turvota hetki
3. lisää jauhot
4. anna kohota 30min ja laita samalla uuni päälle 250'c ja pelkkä pelti uuniin lämpiään
5. leivo pizzoiksi leivonpaperin päälle
6. täytä haluamillasi täytteillä
7. vedä kuumalle pannulle pizzat leivinpapereineen
8. paista 250'c n.10min tai kunnes kypsää
* Yhteistyössä Virtasalmen Viljatuote Oy.
Kurkkaa blogistani muutkin gluteenittomat leivonnaiset
Kuulostaa hyvältä! Täytyykin seuraavall kauppareissulla ostaa tuota härkäpapujauhoseosta!
VastaaPoistaEhdottomasti kannattaa testata :)
PoistaMontako pizzaa tällä ohjeella tulee? :)
VastaaPoistaKolme :)
Poista