Mehevän kosteaa raparperipiirakkaa, joka on helppo tehdä kaikki aineet vain sekaisin, peltille ja uuniin. Tähän ohjeeseen yhdistin ja sovelsin blogistani kahta eri reseptiä. Pohjan tein tällä ohjeella, hiukan muokaten ja päällisen otin tästä mun luotto mustikapiirakka ohjeesta, jota myös hiukan muokkasin. Syntyi suussasuvalava piirakka. Testaa ja ihastu sinäkin!
Pohja:
300g pehmeää voita
3dl sokeria
9dl vehnäjauhoja
6tl aitoa vaniljasokeria
6tl leivinjauhetta
3 kananmunaa
3dl piimää
Päälle:
6 dl raparperipaloja
Täyte:
4 prk (800g) kermaviiliä
2 kananmunaa
3/4 dl sokeria
3 tl aitoa vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja
1 tl vanilja-aromia
1. sekoita pehmeä voi, sokeri ja vehnäjauhot keskenään muruksi.
2. ota murua 3dl sivuun.
3. sekoita loppuun muruun kananmunat, piimä, vaniljasokeri ja leivinjauhe.
4. sekoita voimakkaasti, jotta saat tasaisen taikinan ilman paakkuja. Mutta vain sen verran, että kaikki on hyvin sekaisin. Älä ylivatkaa, muutoin pohjasta ei tule kuohkeaa.
5. kaada taikina syvään uunipeltiin leivinpaperin päälle (mun peltin koko oli 34cm x 30cm).
6. ripottele pinnalle paloiteltut raparperinpalat.
7. sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja kaada raparperien päälle.
8. lopuksi ripottele pinnalle sivuun otettu muruseos.
9. paista 200'c n.40min tai kunnes kypsää.
Mehukas raparperipiirakka on todella herkullinen, kostea ja nopea tehdä. Niin hyvää, että tekis mieli syödä koko piirakka kerralla.😋 Ja seuraavakin raparperipiirakka tällä reseptillä ehdottomasti.
VastaaPoistaJuuri uunissa paistumassa.
VastaaPoistaHuomenna kokeilen vesi valuu jo suussa :)
VastaaPoista