28.1.2024

Porkkanakakku raikkaalla lemon curdilla

 



Meillä kaikki rakastaa leivonnaisten klassikkoa porkkanapiirakkaa. Nyt ajattelin kokeilla tehdä mehevästä porkkanapiirakka reseptistäni porkkanakakkua, missä välissä herkullisen raikasta lemon curdia ja tuttua sulatejuusto kuorrutetta. Ja kyllä toimii, niin hyvää.


Pohja:
4 kananmunaa
3dl hienoasokeria
4dl pirkan valmis porkkanasosetta
4 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
4tl kanelia
200g voisulaa

1. vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi
2. lisää porkkanasose ja sekoita
3. lisää jäähtynyt voisula, sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää vaahtoon 
4. sekoita taikinaa hyvin, mutta varovasti. Älä vatkaa liikaa, ettei vaahto lässähdä.
5. kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun 23cm vuokaan
6. paista 175*c uunin alimmalla tasolla noin 40min tai kunnes kypsää.
7. leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan 
8. laita molempiin kerroksiin ensin lemon curdia tai valmista sitruunakreemiä ja sitten sulatejuusto kuorrutetta

Väliin:
lemon curdia (Mackays Sitruunatahna parhaimman
 makuista) Tai valmista sitruunakreemiä (valio)

Sulatejuustokuorrute:
220g voisulaa
200g maustamatonta sulatejuustoa (olympia)
500g tomusokeria
2tl vaniljasokeria

1. sekoita kaikki täytteen aineet hyvin keskenään 
2. lisää tomusokeri (sihvilän läpi)  


2 kommenttia :

  1. Anonyymi15.05

    Hei! Herkulliselta vaikuttaa! Laitetaanko kerroksiin sekä lemon curdia että sulatejuustokuorrutetta vai vain lemon curdia? Pinnalle ilmeisesti vain sulatejuustokuorrute.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laita ensin lemon curdia tai valion valmis sitruunakreemi käy myös, sen päälle sitten sulatejuustokuorrutetta. Molempiin kerroksiin samanlai :)

      Poista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful