30.5.2024

Juustoinen lasagne


Mehevä ja kostea lasagne on italialainen klassikkoruoka ja meijän perheen kaikkien herkkua. Ohjeessa olevaa tomaattikeittoa eikä paseerattua tomaattia tai pyrettä kannatta korvata halvemmilla versiolla, sillä maku ei ole silloin lähellekkään sama. Käytä siis ehdottomasti knorrin mascarpone tomaattikeittoa ja mutti paseerattua tomaattia sekä pyrettä. Jos haluat päästä helpommalla jynssäämisellä, kun ruoka on syöty, niin purista leivinpaperi nyrkissäsi palloksi, suorista leivinpaperi ja asettele vuoan pohjalle.


Kastike:
1 sipuli tai 3tl sipulijauhetta
4 valkosipulinkynttä tai 2tl valkosipulijauhetta
700g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
2 tl mustapippurijauhetta
500g mutti paseerattu tomaattia
130g mutti tomattipyrettä
1 pss. (570ml) knorr mascarpone tomaattikeittoa
1 rkl fariinisokeria
1 rkl soijaa
2 rkl häränliha fondia
400g-500g mitä tahansa haluamaasi juustoraastetta
12 lasagne levyä


1. kuullota silputut sipulit paistinpannulla öljyssä
2. kun sipulit ovat ottaneet kauniin kullan ruskean värin lisää jauheliha, suola ja mustapippurijauhe 
3. kaada kattilaan tomaattikeitto, paseerattu tomaatti, tomaattipyre, fariinisokeri, soija ja häränliha fondi, sekä ruskistettu jauheliha
4. kasaa lasagne, aloita laittamalla vuoan pohjalle eka kastiketta, sit juustoraastetta ja lasagnelevyt, toista tämä kunness lasagne on kokonaan kasattu. Lopeta kasaaminen kuitenkin kastikeella ja ripottele päälle vielä viimeisenä juustoraastetta. 
5. paista 200'c 40min. Anna vetäytyä noin 10min ja nauti.











Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful