Meijän mummo teki meille lapsena aina parhaita lihapullia ikinä. Lapsena kutsuimme näitä mustapippuri lihapulliksi, koska mausteita ei tule muuta, kuin mustapuppuria. Nää on ihan älyttömän hyviä. Ja tuo tekemäni kermakastike on jumalaisen hyvää joka sopii, ku nenä päähän näiden lihapullien kanssa ja miten nopea se on valmistaa! Enkä valehtele yhtään, kun sanon, etten ole vielä yhessäkään ravintolassa saanut näin hyvää kermakastiketta!
Lihapullat:
2 dl kuohukermaa
2 tl mustapippurijauhetta
1 tl sokeria
2 sipulia kuullotettuna tai 4 tl sipulijauhetta
2 knorrin naudanliha fondi annoskuppia
800g naudanjauhelihaa 10%
1. sekoita kylmä kerma ja mustapippurijauhe ja sekoita hyvin.
2. lisää loput aineet
3. lämmitä kermaa sen verran, että fondit sulaavat sekaan
4. kun fondit ovat sulanneet nosta kattila heti liedeltä pois.
5. lisää jauheliha ja sekoita vain sen verran, että kaikki aineet on hyvin sekaisin. Jos sekoitat liikaa, tulee lihapullista tiiviitä
6. paista uuniissa 225'c noin 15min koosta riipuen.
Kermakastike:
2 sipulia
4 dl kuohukermaa
4 rkl häränlihafondia pullosta
1. kuullota silputut sipulit tilkassa öljyä
2. kun sipulit ovat kuulotetut, niin lisää kerma ja häränlihafondi
3. keitä kastiketta kasaan noin 5 minuuttia ja nauti!
Täytyy testata. Niin hyvä mainospuhe.
VastaaPoistaHei! Löysin tämän hyvältä kuulostavan reseptisi ja varmistaisin nyt vain että kyseessä on oikeasti mustapippuri eikä maustepippuri jota useimmat mummot käyttivät ennenvanhaan ja minä vieläkin!
VastaaPoistaHeips! Juu kyllä on mustapippurista kyse :)
Poista