2.6.2025

Juustoiset jauhelihapihvit ja viherpippurikastike



Nämä juustoiset jauhelihapihvit on meillä yks mun lemppari ruoka. Leppäsavujuusto tuo ihanaa makua pihveihin ja paistinpannulla otettu pinta pihveihin kruunaa koko pihvit. Kannattaa tehä mahollisimman pieniä pihvejä, niin sun on helpompi kääntää nämä paistinpannulla, kun paistat. Ja pihvit saavat jäädä sisältä raakoiksi, sillä ne laitetaan vielä hetkeksi uuniin viherpippurikastikkeen kera. Aloita laittamalla uuni lämpenemään ja tee pihvitaikina.


Juustoiset jauhelihapihvit:

2 dl kuohukermaa
2 tl mustapippurijauhetta
1 tl sokeria
4 tl sipulijauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
2 knorrin naudanliha fondi annoskuppia
800g naudanjauhelihaa 10%
n.½ pkt. valion leppäsavujustosiivuja pilkottuna

1. laita kerma kattilaan
2. lisää mustapippurijauhe ja sipulijauheet ja sekoita hyvin
3. lisää fondit ja lämmitä kermaa sen verran, että fondit sulavat. Älä keitä! Anna hieman jäähtyä ja
4. lisää jauheliha ja sekoita kaikki hyvin sekaisin. Varo kuitenkin ettet sekoittele liikaa, ettei tule liian tiiviitä pihvejä
5. lopuksi lisää pilkotut juustosiivut ja sekoita
6. tee pihveistä pieniä ja paista pinnat pannuilla pihveihin (mitä pienempiä pihvit ovat sitä helpompi sun on paistaa ja kääntää ne pannulla)
7. nosta paistetut pihvit uunivuokaan vieri viereen (pihvit saavat jäädä vielä raakoiksi tässä kohtaa, kypsyvät loppuun uunissa)
8. tee viherpipurikastike ja kaada kastike pihvien päälle ja laita uuniin


Viherpippurikastike:

1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
½ rkl murskattua viherpippuria
2dl kuohukermaa
4 dl vettä
2 reilua tl dijonsinappia
½ rkl soijaa
2½ rkl häränlihafondia
1 tl sokeria

1. pilko sipulit pieniksi ja kuullota pannulla
2. lisää loput aineet 
3. keittele kastiketta kasaan n.10min
4. tarkista maku
5. kaada kastike pihvien päälle 
6. laita uuniin 200'c n.15min

1 kommentti :

  1. Voi että, miten herkulliselta kuulostaa nämä juustoiset jauhelihapihvit viherpippurikastikkeella! Leppäsavujuusto tuo varmasti ihanaa savunmakua pihveihin, ja viherpippurikastike täydentää kokonaisuuden mainiosti. On myös kätevää, että pihvit paistetaan ensin pannulla ja kypsennetään loppuun uunissa kastikkeen kanssa – näin ne pysyvät mehevinä ja saavat runsaasti makua.

    VastaaPoista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 43-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful