Välillä sitä tulee tehtyä niin hyvää ruokaa, että itsekkin ihan yllättyy. Tämä resepti on yksi sellainen, tätäkin soossia lusikoin pelkisteen suuhun, kun se vaan oli niin hyvää. Sambal Oelek on tulinen chilitahna ja tuolla reseptin 2tl määrällä ei tule liian tulista, upposi myös lapsille, jotka eivät tulista ruokaa syö. Jos siis haluat sun ruokaan enemmän potkua, niin laita tätä enemmän. Mango chutney on makean mausteinen hilloke, jossa on mm.chiliä, inkivääriä ja valkosipulia.
Ohje:
500g maustamatonta kanaa (filettä, suikaletta tai ihan missä muodossa itse haluatkaan)
1tl currya
½ tl mustapippurijauhetta
½ tl suolaa
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
3 dl kuohukermaa
150g ranskankermaa
1 dl mango chutneytä (reseptin lopussa kuva purkista)
2 tl (tai jos pidät tulisesta, niin laita oman maun mukaan enemmän) sambal oelek chilitahnaa (reseptin lopussa kuva purkista)
1 rkl kanafondia pullosta
1. ruskista kanat kypsiksi ja musta ne currylla, mustapippurijauheella ja suolalla
2. ota kanat sivuun lautaselle ja valmista kastike
3. ruskista tilkassa öljyä silputut sipulit ja valkosipulit
4. kun sipulit ovat kullan ruskeita lisää kaikki loput aineet
5. jos haluat potkua kastikkeeseen, lisää enenmmän sambal oelek kastiketta, maistele välillä
6. kun kastikeen aineet on kaikki hyvin sekaisin lisää kypsät kanat sekaan
7. keitä kastiketta kasaan 5min
8. nauti riisin kanssa
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti