lauantai 10. kesäkuuta 2017

Vadelma-suklaakakku (hyydytetty)






Ihania tuoreita vadelmia ja suklaakakkua yhdistettynä. Suklaakakkupohja on tämä blogistani jo löytyvä ohje, mutta paistoin sen isommassa vuuassa (25cm halk.)


Pohja:
3 kananmunaa
3 dl sokeria
150 g margariinia
0,75 dl maitoa, kermaa tai piimää
1 dl vadelmahilloa
3 dl vehnäjauhoja (myllärin)
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
0,75 dl kiehuvaa vettä

1. vaahdota kananmunat ja sokeri 
2. lisää margariinisula, maito/kerma tai piimä, vadelmahillo ja keskenään sekoitetut kuivat aineet 
3. lopuksi kiehuva vesi
4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan (25cm) Paista 175*c n.45min. 
5. jäähdytä kakku kunnolla ja leikkaa kahteen osaan.



Väliin:
3dl vadelmia

Vadelmatäyte:
5dl vispikermaa
2 dl fariinisokeria
200g ranskankermaa
5dl vadelmia
1tl vadelma-aromia

½dl vettä
4tl liivatejauhetta

1. vaahdota kerma ja fariinisokeri 
2. lisää ranskankerma ja sekoita 
3. lisää lopuski vadelmat ja vadelma-aromi ja sekoita hyvin sekaisin 
4. lämmitä vesi ja liivatejauhe tasaiseksi ja kaada täytteeseen ohuena nauhana  
5. pese irtopohjavuoan reuna, laita leivinpaperi pohjalle ja pingoita renat kiinni 
6. voitele voilla ja tomusokeroi. Näin saat kauniin reunan, kun kakku on hyytynyt 
7. kasaa kakku, aloita pohjasta, kaada päälle puolet vadelmatäytteestä ja ripottele 3dl vadelmia vielä täytteen päälle 
8. laita toinen kerros vadelma-suklaakakkua ja kaada loput vadelmatäytteestä kakkupohjan päälle 
9. tasoita pinta esim. palettiveitsellä 
10. laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään 
11. koristele haluamallasi tavalla

Vinkki:
* käyttämässäni dr.oetkerin liivatejauheessa 1tl vastaa kahta liivatelehteä


Blogistani löytyy muitakin herkullisia juustokakkuja joita suosittelen:
Kinuskijuustokakku
Mangojuustokakku
Sitruunajuustokakku
Mustikkainen kettukarkikakku
Mustaherukka-suklaakakku
Mustikka-valkosuklaakakku
Valkosuklainen Pätkis-kinuskikakku


10 kommenttia :

  1. Hei, voiko ajatella että tähän laittaisi päälle marsipania? miten sinä tekisit sen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! En ole itse kokeillut ja epäilen ettei onnistu :(

      Poista
  2. Kiitos ihana resepti <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanne kiva kuulla, että pidit 😊❤

      Poista
  3. Aivan upean näköinen. En tiedä näitkö niitä kakkukuvia mun Saksanmatkalta, mutta tämä hakkaa ne mennen tullen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos hani 😍 Näin kyllä ne. Tämä oli ihana aloitus päivään 💖

      Poista
  4. Anonyymi12/18/2016

    Hei! Mistä voi ostaa vadelma aromia? Voiko sen jättää pois. Onko kakut onnistuneet

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vadelma-aromia löytyy prismasta ja cittarista leivontahyllyltä. Voit toki jättää poiskin, hieman miedompi vadelman maku tulee vain 😊

      Poista
  5. Anonyymi12/30/2016

    Hei!
    Niin herkullisen näköinen kakku :)
    Osaatko sanoa montaako liivatelehteä tuo 4tl liivatejauhetta vastaisi? Aineet muuten ostettu, mutta jauhe jäi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ❤ Käyttämäni dr.oetkerin 1tl liivatejauhetta vastaa kahta lehteä 😊

      Poista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi. Täällä teille kokkailee 35-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Perheeseen kuuluu myös aviomies. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.


Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.


Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila

Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful