tiistai 26. heinäkuuta 2016

Maidoton ja gluteeniton mutakakku




Mutakakku on meijän perheen suosikki, päälle vaniljajäätelöä ja kuppi kahvia, niin makunautinto on taattu. Kokeilin tehdä mutakakun maidottomana ja gluteenittomana ja hyvin onnistui ja lisäksi tuli todella hyvää. Ja kyllä päällä oleva valkosuklaa on myös maidoton ja gluteeniton. Yhteistyössä Dammenberg.

Ohje:
200g Dammenbergin criollo-raakasuklaata
3 kananmunaa
1 3/4 dl sokeria
3 tl aitoa vaniljasokeria
½ dl tummaa täysjyväriisijauhoa (viljatuotteen)
½ dl maissijauhoa (viljatuotteen)
1 dl pullajauhoseosta (viljatuotteen)
1 tl leivinjauhetta
1 dl keiju juoksevaa rypsiä

Koristeluun:
Vadelmia 
Dammenbergin luomu raaka valkosuklaata 

1. sulata suklaa vesihauteessa
2. vaahdota kananmunat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi
3. lisää jäähtynyt suklaasula vaahtoon
4. sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon
5. paista 25cm halk. olevassa irtopohjavuoassa 200*c n.10min-15min uunista riippuen (itse paistoin tuon 10min, mutta paistoaika on uunikohtainen) 



1 kommentti :

  1. Oi eipä olekkaan koskaan tullut vastaan mutakakkureseptiä, joka olis sekä maidoton että gluteeniton! Näyttää ihan superhyvältä! ♥

    VastaaPoista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi. Täällä teille kokkailee 35-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Perheeseen kuuluu myös aviomies. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.


Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila

Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful