lauantai 14. tammikuuta 2017

Salted caramel cheesecake pie (myös gluteenittomana)


Tätä herkkua on pitänyt tehdä jo kauan, mutta aina se on vain jäänyt. Nyt sitä innostuin tekemään, kun tuli vieraita. Voin sanoa vain, ettei palaakaan jäänyt, sen verta herkullista oli. Alkuperäiseen ohjeeseen törmäsin Wicked sweet kitchen -blogissa ja halusin tehdä oman version, josta tuli todella hyvää. Minun versiota ei tarvitse levähdyttää jääkaapissa yön yli.

Hakusanat: Salted caramel cheesecake pie , suolakinuski , kinuski-juustokakku 


Pohja:
300g lu digestive keksejä (gluteenittomana)
140g voita

1. murskaa keksit
2. sulata voi
3. sekoita keksinmurut ja voisula keskenään 
4. painele 27cm halkaisijaltaan olevaan voideltuun irtopohjavuokaan pohjaksi
5. paista 150'c 12 min.


Täyte:
200g vaniljatuorejuustoa
200g ranskankermaa
1dl fariinisokeria
2 tl aitoa vaniljasokeria
ripaus suolaa
1 rkl sitruunamehua
2 kananmunaa
1rkl perunajauhoja

1. vatkaa tuorejuustoa, ranskankermaa ja fariinisokeria hetki
2. lisää loput aineet ja sekoita
3. kaada esipaistetun pohjan päälle 
4. jatka paistamista kiertoilmauunissa 150'c 15min

Kinuski:
1½ dl kuohukermaa
1dl fariinisokeria

Päälle:
sormisuolaa

1. keitä kermaa ja fariinisokeria n.8-10min
2. anna jäähtyä pari minuuttia ja kaada täytteen päälle
3. ripottele sormisuolaa vähän pinnalle ja nauti

Vinkki:
* jos teet pienempään vuokaan tällöin myös paistoaika pitenee tuplasti!
* jos paistat normi uunissa nosta lämpötilaa n. 20 astetta


Blogissani on muitakin herkullisia ohjeita, joita kannattaa kokeilla...
esim:
kinuskijuustokakku
mangojuustokakku
vadelma-suklaakakku
sitruunajuustokakku
mustikka-valkosuklaakakku















12 kommenttia :

  1. Tätä reseptiä on testattava - ihan järkyttävän herkullisen kuuloinen! Rakastan suolakaramellia : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen ehdottomasti, törkeen hyvää 😋😊

      Poista
  2. Anonyymi1/16/2017

    Kiitos reseptistä, kuulostaa todella hyvältä! Onko kakku tarkoitua syödä heti vai voiko tehdä jo edellispäivänä? Jos ei, niin voisiko pohjan paistaa edellispäivänä, sekoittaa täytteen kulhossa valmiiksi ja tarjoilupäivänä kaataa täytteen kulhosta pohjan päälle, paistaa ja sitten valmistaa vielä kuorrute? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakun voi syödä joko heti tai seuraavana päivänä. Suola kannattaa ripotella pintaan juuri ennen tarjoilua 😊 Tätä kyllä suosittelen ehdottomasti, vie kielenkin mennessään 😍

      Poista
  3. Oi oi mikä piirakka, tätä on kyllä testattava, nam ja kiitos ohjeesta

    VastaaPoista
  4. Kuulostaa niin hyvälle, että tätä on pakko kokeilla. Kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista
  5. Kokeilin kakkua ja täyte ei hyytynyt uunissa lainkaan. Voiko syy olla että vuokani halkaisija oli 24cm? Harmittaa :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa harmillista 😕❤ 24cm vuoka täytyy olla tosiaan 30min uunissa, koska täytettä on paksummasti 😊

      Poista
  6. Anonyymi2/10/2017

    Oletko tehnyt tätä pellille? onnistuuko siinä hyvin? Tulisi isompi porukka kylään ja mietin, että onko leikattavissa seuraavana päivänä paloihin. Riittääkö, jos tekee kaksinkertaisena? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen miettinyt ihan samaa, et täytyisi kokeilla peltille tehdä :D Mutta voisin kyllä veikata, et kaksinkertaisena onnistuisi, tätä täytyykin jossain vaiheessa kokeilla :)

      Poista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi. Täällä teille kokkailee 35-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Perheeseen kuuluu myös aviomies. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.


Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.


Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila

Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful