4.10.2014

Korvapuustit (myös gluteenittomana)

Tänään kun kerta vietetään kansallista korvapuustipäivää, niin ajattelinpas minäkin pyöräyttää korvapuusteja. Tällä ohjeella tulee ihanan pehmoista pullaa. Äläkä anna hämätä, että taikina tehdään veteen ja öljyyn, minusta paras ja pehmein pulla tulee juurikin veteen ja öljyyn tehtynä. Kokeile vaikka jos et usko :)

½ litran pullataikina

5 dl lämmintä vettä (+42'c)

2 pss. kuivahiivaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
2 dl öljyä
14 dl vehnäjauhoja


1. sekoita veteen kuivahiiva, kardemumma, öljy, sokeri, suola ja 7 dl vehnäjauhoja
2. sekoita ja välikohota 10min
3. jonka jälkeen lisää loput jauhot ja kohota vielä 30min
4. kauli levyksi pöydälle ja sivele pehmeää voita pintaa, kanelia, sokeria ja aitoa vaniljasokeria
5. kääri tiukalle rullalle
6. leikkaa 3-4cm pitkiksi paloiksi ja painele puusteiksi painamalla pikkusormilla pituussuunnassa pöytään
7. voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria ja kohota 30min
8. paista 225 'C n.10min-15min

Gluteenittomana:

Ohje:
3 dl vettä
1 pss. kuivahiivaa
1½ rkl viljatuotteen psylliumia
1 dl sokeria
1tl suolaa
½ rkl kardemummaa
70g voisulaa
2 dl viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta
3 dl viljatuotteen pullajauhoseosta

1. sekoita veteen kuivahiiva, suola ja psylliumi ja anna turvota muutama minuutti
2. lisää loput aineet ja vaivaa
3. leivo heti pulliksi
4. kauli suorakaiteen muotoinen taikinamatto n.50cm x 38cm
5. sivele taikinamatto voisulalla, ripottele reilusti vaniljasokeria ja sokeria sekä kanelia ja rullaa kiinni
6. leikkaa n. 3-4cm paloja ja paina pikkusormilla palat keskeltä puusteiksi
7. laita lavuaariin kuumaa vettä hanasta ja laita pelti lavuaarin päälle
8. kohota 40min ja voitele sen jälkeen kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria
9. paista 225'c n.15min.

1 kommentti :

  1. Anonyymi11.30

    Kiitos ohjeesta, hyviä pullia tuli! Pistän reseptin talteen ja teen tällä ohjeella jatkossakin. 😊

    VastaaPoista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful