Pehmeät korvapuustit kahvin kaverina ja muuta ei sitten tarvitakkaan!
5 dl lämmintä vettä (+42'c)
2 pss. kuivahiivaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
2 dl öljyä
13dl-14 dl vehnäjauhoja
1. sekoita veteen kuivahiiva, kardemumma, öljy, sokeri, suola ja 7 dl vehnäjauhoja
2. sekoita ja välikohota 10min
3. lisää loput jauhot ja kohota vielä 30min
4. kauli levyksi pöydälle ja sivele pehmeää (ei sulannutta) voita pintaa, kanelia, sokeria ja aitoa vaniljasokeria
5. kääri tiukalle rullalle
6. leikkaa paloiksi ja painele puusteiksi
7. voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria ja kohota 30min
8. paista 225 'C n.10min
Gluteenittomana:
Ohje:
3 dl vettä
1 pss. kuivahiivaa
1½ rkl psylliumia
1 dl sokeria
1tl suolaa
½ rkl kardemummaa
70g voisulaa
2 dl vaaleaa jauhoseosta
3 dl pullajauhoseosta
1. sekoita veteen kuivahiiva, suola ja psylliumi ja anna turvota muutama minuutti
2. lisää loput aineet ja vaivaa
3. leivo heti pulliksi
4. kauli suorakaiteen muotoinen taikinamatto n.50cm x 38cm
5. sivele taikinamatto voisulalla, ripottele reilusti vaniljasokeria ja sokeria sekä kanelia ja rullaa kiinni
6. leikkaa paloiksi ja paina puusteiksi
7. laita lavuaariin kuumaa vettä hanasta ja laita pelti lavuaarin päälle
8. kohota 40min ja voitele sen jälkeen kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria
9. paista 225'c n.10min tai kunnes kypsiä
Kiitos ohjeesta, hyviä pullia tuli! Pistän reseptin talteen ja teen tällä ohjeella jatkossakin. 😊
VastaaPoista