15.1.2015

Kaura-porkkanaleipää


Sovelsin lapsuudenystävältä saatua älyttömän herkullista kuohkeiden leipästen ohjetta ja tein kaura porkkanavartaita... Nam ! Kannattaa kokeilla!


Ohje:

5 dl lämmintä vettä
1 pps. kuivahiivaa
1½ tl suolaa
1½ rkl sokeria
3/4 dl öljyä
3dl kaurahiutaleita
5dl porkkanaraastetta
5 dl sämpyläjauhoja
8dl vehnäjauhoja

Sekoita lämpimään veteen hiiva, sokeri, suola ja öljy. Lisää porkkanaraaste, kaurahiutaleet ja jauhot. Älä vaivaa sekoita vain kaikki kunnolla sekaisin. Kohota huoneenlämmössä 2h. Jaa taikina kolmeen osaan. Pyörittele palloiksi ja tee keskelle reikä kuin tekisit donitseja. Laita leivinpaperin päälle ja taputtele vielä muotoonsa. Jatka kohottamista 20-30min. Sivele vedellä ja ripottele kaurahiutaleita pinnalle ja paista 200'c n.20min









2 kommenttia :

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful