2.1.2017

Daim-mokkapalat


Päätin yllättää mieheni jollain hyvällä leivoksella ja samalla kokeilla taas jotakin uutta.



Pohja:

5 kananmunaa
4 dl sokeria
6 dl vehnäjauohoja (myllärin)
6 rkl tummaa kaakaota
4½ tl leivinjauhetta
4½ tl aitoa vaniljasokeria
3dl piimää
300g voisulaa

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, voisula ja piimä. Sekoita hyvin ja kaada uunipeltille leivinpaperin päälle. Paista 200'c 15min. Jäähdytä pohja, mutta älä päästä kylmäksi asti. 


Kuorrutus:
2 (a´ 56g) isoa daimia
150g voita
2dl fariinisokeria
2tl aitoa vaniljasokeria
½ dl vahvaa kahvia

Kiehauta kattilassa voi, sokerit ja kahvi. Anna kiehahtaa pari minuuttia hiljalleen kokoajan sekoittaen. Jonka jälkeen nosta heti pois liedeltä. Murskaa daimit ja lisää kuorrutukseen. Sekoita hyvin ja kaada pohjan päälle kolmessa osassa. Jos pystyt kaatamaan kuorrutteen yhdessä osassa päälle, olet keittänyt liian kauan ja helposti tulee mieto palaneen maku.


Pinnalle:
1 iso (a´56g) daim 

Rouhi daim ja ripottele kuorrutuksen päälle.

Kokeilehan myös muita mokkapalojani blogistani Ranteita myöjen taikinasa

10 kommenttia :

  1. Näyttää hyvältä, pakko kokeilla joskus! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ❤ Suosittelen kyllä, nämä on, niin hyviä 😍

      Poista
  2. Ai ai ai, kylläpäs näyttää herkulliselta:-)

    VastaaPoista
  3. Anonyymi17.12

    Onko ohje siis pellilliseen?

    VastaaPoista
  4. Anonyymi15.42

    Aivan mahtava resepti ja vatsa kiitti!:) kokeilen vaihtaa daimin marianneksi seuraavaksi :p

    VastaaPoista
  5. Namm. Kärsiikö täytteen ulkonäkö pakastuksesta? Kannattaako täyte laittaa vasta pakastuksen jälkeen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se juurikaan kärsi. Ei se kuorrutus tartu enään kiinni, jos laitat sen pakastuken jälkeen. Pohja saa olla vähän läpöinen, mutta ei kuuma, kun kuorrutus laitetaan :)

      Poista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful