Päätin yllättää mieheni jollain hyvällä leivoksella ja samalla kokeilla taas jotakin uutta.
Pohja:
5 kananmunaa
4 dl sokeria
6 dl vehnäjauohoja (myllärin)
6 rkl tummaa kaakaota
4½ tl leivinjauhetta
4½ tl aitoa vaniljasokeria
3dl piimää
300g voisulaa
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, voisula ja piimä. Sekoita hyvin ja kaada uunipeltille leivinpaperin päälle. Paista 200'c 15min. Jäähdytä pohja, mutta älä päästä kylmäksi asti.
Kuorrutus:
2 (a´ 56g) isoa daimia
150g voita
2dl fariinisokeria
2tl aitoa vaniljasokeria
½ dl vahvaa kahvia
Kiehauta kattilassa voi, sokerit ja kahvi. Anna kiehahtaa pari minuuttia hiljalleen kokoajan sekoittaen. Jonka jälkeen nosta heti pois liedeltä. Murskaa daimit ja lisää kuorrutukseen. Sekoita hyvin ja kaada pohjan päälle kolmessa osassa. Jos pystyt kaatamaan kuorrutteen yhdessä osassa päälle, olet keittänyt liian kauan ja helposti tulee mieto palaneen maku.
Pinnalle:
1 iso (a´56g) daim
Rouhi daim ja ripottele kuorrutuksen päälle.
Kokeilehan myös muita mokkapalojani blogistani Ranteita myöjen taikinasa
Näyttää hyvältä, pakko kokeilla joskus! :)
VastaaPoistaKiitos ❤ Suosittelen kyllä, nämä on, niin hyviä 😍
PoistaAi ai ai, kylläpäs näyttää herkulliselta:-)
VastaaPoistaKiitos <3
PoistaOnko ohje siis pellilliseen?
VastaaPoistaKyllä tulee :)
PoistaAivan mahtava resepti ja vatsa kiitti!:) kokeilen vaihtaa daimin marianneksi seuraavaksi :p
VastaaPoistaKaunis kiitos :)
PoistaNamm. Kärsiikö täytteen ulkonäkö pakastuksesta? Kannattaako täyte laittaa vasta pakastuksen jälkeen?
VastaaPoistaEi se juurikaan kärsi. Ei se kuorrutus tartu enään kiinni, jos laitat sen pakastuken jälkeen. Pohja saa olla vähän läpöinen, mutta ei kuuma, kun kuorrutus laitetaan :)
Poista