Tuli tehtyä tosi hyvää Runebergintorttua. Joka hävisi hyvin nopeasti parempiin suihin. Suosittelen kyllä kokeilemaan. Tosi helppo ja nopea tehdä.
Ohje:
2 kananmunaa
2 dl fariinisokeria
4tl aitoa vaniljasokeria
150g vaniljajugurttia
5 rkl vaniljakreemijauhetta (milletti)
3 tl vanilja-aromia
1 dl Viljatuotteen tummaa täysjyväriisijauhoja
2dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta
2tl leivinjauhetta
1 dl öljyä
1½ dl kermaa
1. vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi kananmunat ja sokerit
2. lisää vaniljajugurtti, vaniljakreemijauhe sekä vanilja-aromi ja sekoita
3. lisää kuivat aineet, öljy sekä kerma ja sekoita hyvin
4. kaada voideltuun ja jauhotettuun 21cm halk. olevaan vuokaan
5. paista 200'c 30-35 min (uunista riippuen)
Päälle:
vadelmahilloa
tomusokeria
vettä
1. anna tortun jäähtyä ja laita reilusti hilloa keskelle
2. tee tomusokerista ja vedestä paksu tahna ja pursota hillon ympärille
*Yhteistyössä Virtasalmen Viljatuote Oy
Blogistani löytyy paljon muitakin herkullisia gluteenittomia ohjeita, joita kannattaa kokeilla
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti