Minulta on nyt niin monesti pyydetty porkkanapiirakkaa gluteenittomana, että nyt sen vihdoin päätin tehdä.
Pohja:
3 kananmunaa
2½ dl sokeria
3 tl aitoa vaniljasokeria
4½ dl (250g) porkkanoita
4½ dl semperin fin mixiä
3 tl leivinjauhetta
3½ tl kanelia (meira)
1 tl inkivääriä
150g margariinisulaa
1. vaahdota kananmunat ja sokerit
2. raasta porkkanat ja lisää vaahtoon
3. lisää margariinisula ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
4. sekoita hyvin ja kaada leivinpaperin päälle n.20cm X 28cm olevaan vuokaan.
Tuplaamalla määrät saat peltillisen (oman peltini sisämitat ovat 39cm x 32cm)
5. paista 225'c n.20min (uunista riippuen).
Päällinen:
90g-100g voisulaa
100g maustamatonta sulatejuustoa (olympia)
250g tomusokeria
1 tl aitoa vaniljasokeria
1. sekoita kaikki aineet hyvin keskenään
2. sihtaa sihvilän läpi tomusokeri
3. levitä jäähtyneen pohjan päälle, mutta älä anna pohjan mennä kylmäksi asti, ettei päällinen irtoa laattana.
4. koristele haluamallasi tavalla.
Itse laitoin päälle kotigastronomin tutti frutti nonparellejä jotka ovat gluteenittomia.
Blogistani löytyy myös muita herkullisia gluteenittomia reseptejä
Kaurakeksit
Mustaherukka-rahkakakku (tähän voit halutessasi vaihtaa mieleisesi marjat)
Brownies
Vadelma-marenkikakku (oma suosikkini, tähänkin voit halutessasi vaihtaa mielesesi marjat)
Mutakakku
Mustikkapiirakka (tämäkin yksi omista suosikeistani)
Britakakku
Puolukka-raparperipiiras
Raparperi-vaniljapiiras
Mansikkarahkakakku
Raparperimuffinsit
Vaniljapullat
Donitsit
Pehmeä piparkakku
Suklaiset marianne-leivokset (blogini suosituin ohje ja myös oma suosikkini)
Kuningatarpiirakka
Suklaaleivokset
Mustikkakakku
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti