20.12.2016

Jouluhalko myös gluteenittomana


Joulun lähestyessä alkaa väkisinkin tehdä mieli hieman erilaisia makeita leivonnaisia ja tässä niistä yksi. Gluteeniton jouluhalko, ohje on myös vehnäjauho vaihtoehdolla.


Pohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1½ dl viljatuotteen maissijauhoja (tai 2dl vehnäjauhoja)
3 rkl tummaa kaakaota

1.vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi 
2. lisää jauhot ja kaakao ja sekoita nuolialla varovasti
3. paista 225'c n.7min.
4. jäähdytä pohja ja kippaa pohja puhtaan leivinpaperin päälle ja valmista täyte

Päälle:
150g mangohilloa tai muuta mielestäsi hilloa

1. levitä jäähtyneen pohja päälle.

täyte:
1 prk. (200g) appelsiinirahkaa
1½ dl vispikermaa
2 tl aitoa vaniljasokeria
1 appelsiinin raastettu kuori
2 rkl vaniljakreemijauhetta (milletti)
75g säilyke kirsikoita

1. vaahdota kerma, appelsiinirahka, vaniljasokeri ja vaniljakreemijauhe
2. pese appelsiini tosi hyvin ja raasta kuori
3. pilko säilyke kirsikat pieneksi ja lisää appelsiini raasteen kanssa täytteeseen
4. levitä täyte hillon päälle, mutta jätä n.5cm toisesta pitkästä sivusta ilman täytettä (käärittäessä levittyy muuten yli)

Pinnalle:
2½ dl vispikermaa
3 rkl vaniljakreemijauhetta (milletti)
1 rkl tummaa kaakaojauhetta

1. sekoita kaikki keskenään
2. leikkaa kääretortusta kaksi palaa oksiski ja asettele oksat haluamiisi paikkoihin
3. levitä kermavaahtoa kauttaalteen ja koristele haluamallasi tavalla. 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful