Taikinasta tuli todella hyvänmakuista. Joka on samalla munaton.
Ohjeesta tulee joko yhteen 1,8l vuokaan tai kahteen 7,5dl vuokaan.
Ohje:
6dl vehnäjauhoja
2dl sokeria
2tl soodaa
2dl kuivattuja karpaloita
2 rkl vanilja-aromia
3rkl aitoa vaniljasokeria
3dl piimää
2dl siirappia
200g voisulaa
1. sekoita kuivat aineet keskenään
2. lisää karpalot, vanilja-aromi, piimä ja siirappi
3. sekoita hyvin ja lisää lopuksi voisulaa ja sekoita
4. kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan
5. paista uunin pohjalla 175'c 1,8l vuoallista n. 50min ja noita pieniä 7,5dl vuokia n.30min tai kunnes kypsiä.
Gluteenittomana:
Ohje:
7dl vaaleaa jauhoseosta (Viljatuote)
2 dl fariinisokeria
3tl soodaa
300g voisulaa
3 dl siirappia
4½ dl piimää
150g kuivattuja karpaloita
4 rkl vanilja-aromia
6tl aitoa vaniljasokeria
1. sekoita kaikki aineet keskenään
2. kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan
3. paista uunin pohjalla ritilän päällä 175'c 45min
Ei taida toimia tuoreilla karpaloilla? �� niitä olis pakkasessa.
VastaaPoistaToimii myös tuoreilla karapaloilla, laita jäisinä taikinaan :)
VastaaPoistaHei, mistä tuollaisen ihanan kakkuvuoan saa...tuo missä noita "kierteitä"?
VastaaPoistaMoikka! Noita Nordic waren kakkuvuokia löytyy esimerkiksi Ullanunelasta tai Confetista :)
PoistaAikalailla eri määrät aineissa on gluteenittomassa ja tavallisessa kakussa,
VastaaPoistaovatko silti saman makuisia?
Kyllä on, gluteeniton tarvitsee enemmään kosteutta ja makua, ettei jää kuivaksi ja mauttomaksi 😊
Poista