15.12.2016

Vaniljainen karpalokakku myös gluteenittomana








Taikinasta tuli todella hyvänmakuista. Joka on samalla munaton.
Ohjeesta tulee joko yhteen 1,8l vuokaan tai kahteen 7,5dl vuokaan.

Ohje:

6dl vehnäjauhoja
2dl sokeria
2tl soodaa
2dl kuivattuja karpaloita
2 rkl vanilja-aromia
3rkl aitoa vaniljasokeria
3dl piimää
2dl siirappia
200g voisulaa


1. sekoita kuivat aineet keskenään 
2. lisää karpalot, vanilja-aromi, piimä ja siirappi
3. sekoita hyvin ja lisää lopuksi voisulaa ja sekoita
4. kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan 
5. paista uunin pohjalla 175'c 1,8l vuoallista n. 50min ja noita pieniä 7,5dl vuokia n.30min tai kunnes kypsiä.


Gluteenittomana:

Ohje:
7dl vaaleaa jauhoseosta (Viljatuote)
2 dl fariinisokeria
3tl soodaa
300g voisulaa
3 dl siirappia
4½ dl piimää
150g kuivattuja karpaloita
4 rkl vanilja-aromia
6tl aitoa vaniljasokeria

1. sekoita kaikki aineet keskenään
2. kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan

3. paista uunin pohjalla ritilän päällä 175'c 45min 




6 kommenttia :

  1. Anonyymi19.23

    Ei taida toimia tuoreilla karpaloilla? �� niitä olis pakkasessa.

    VastaaPoista
  2. Toimii myös tuoreilla karapaloilla, laita jäisinä taikinaan :)

    VastaaPoista
  3. Anonyymi21.03

    Hei, mistä tuollaisen ihanan kakkuvuoan saa...tuo missä noita "kierteitä"?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Noita Nordic waren kakkuvuokia löytyy esimerkiksi Ullanunelasta tai Confetista :)

      Poista
  4. Anonyymi17.19

    Aikalailla eri määrät aineissa on gluteenittomassa ja tavallisessa kakussa,
    ovatko silti saman makuisia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä on, gluteeniton tarvitsee enemmään kosteutta ja makua, ettei jää kuivaksi ja mauttomaksi 😊

      Poista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful