Kääri vaikka sellofaaniin ja vie jouluviemisenä.
Ohje:
4½ dl vettä (+42'c)
2tl (6g) kuivahiivaa
2 rkl hunajaa
1½ tl himalajan hienoa suolaa
2 tl kuminaa
2 tl anista
2 tl fenkolia
½ dl Viljatuotteen tattarirouhetta
2 dl Viljatuotteen rouheinen jauhoseos
3 dl Viljatuotteen vaaleajauhoseos
1. sekoita veteen kuivahiiva, hunaja suola, kumina, anis ja fenkoli
2. lisää lopuksi tattarirouhe ja jauhot, sekoita hyvin
3. ripottele pöydälle ja taikina pallon päälle jauhoja ja pyöräytä taikina leiväksi
4. laita pata kylmään uuniin ja käännä uuni 220*c ja kohota leipää pöydällä 30min
5. nosta pata 30 minuutin jälkeen uunista pois ja ripottele padan pohjalle vielä vähän jauhoja ja nakkaa leipä pataan
6. paista 220'c 30min kansi päällä
7. ota kansi pois ja jatka paistamista vielä 15min
Blogissani on paljon muitakin ihania gluteenittomia ohjeita, joita kannatta kokeilla.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti