Minulta toivottiin kettukarkeista leivonnainen, joten siitäpä se ajatus lähti ja tässäpä tämä nyt olisi :) Ja vaikka ohjeeseen tulee piimää, niin se ei piimälle maistu kakussa. Meillä perheessä kukaan ei tykkää juoda piimää, mutta tämä kakku meni kuin kuumille kiville :)
Pohja:
350g mustikan makuisia kauratäytekeksejä (rainbow)
100g voisulaa
Laita leivinpaperi 25cm olevaan irtopohjavuoan pohjalle. Voitele pohja ja reunat voilla ja levitä tomusokeria kauttaalteen (näin saat kauniin pinnan reunoille, kun irroitat vuoan reunat). Murusta keksit ja sekoita voisulan kanssa keskenään ja levitä vuoan pohjalle pohjaksi.
Täyte:
2½ dl vispikermaa
4 dl piimää
1 dl sokeria
1 tl aitoa vaniljasokeria
4 rkl sitruunamehua
1dl vettä
2½ rkl liivatejauhetta
1 pss. kettukarkkeja (muutaman otin sivuun koristelua varten)
Vaahdota kerma ja sokerit. Lisää piimä ja sitruunanmehu. Pilko karkit pieniksi paloiksi ja lisää täytteeseen. Lämmitä vesi ja liivatejauhe ja kaada täytteeseen ohuena nauhana kokoajan sekoittaen. Ja kaada täyte pohjan päälle. Karkit jäävät leivontakupin pohjalle, kun kaadat täytteen joten ripottele ne lusikalla tasaisesti kakkuun tai voit ripotella pilkotut karkit täytteeseen vasta, kun olet kaatanut täytteen pohjan päälle. Anna hyytyä n.2-3h. Tee kiille ja jäähdytä se kiillettä hetki. Lusikoi kiille hyytyneen täytteen päälle ja koristele haluamallasi tavalla. Jos käytät keksejä koristelussa, laita ne juuri ennen tarjoilua.
Kiille:
1½ dl mustikkamehua (itse sulatin mustikoita mikrossa jotka sihvilän läpi painelin)
3/4 dl hyytelösokeria
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti