14.9.2015
Sitruunajuustokakku (myös gluteenittomana)
Nyt teki mieli jotain raikasta ja kirpsakkaa joten lähdin kokeilemaan mitä syntyisi sitruunasta. Ja voin todeta, että resepti on onnistunut. Aivan ihanaa, suosittelen kokeilemaan :)
Pohja:
300g vaniljatäytekeksejä
70g voisulaa
Gluteenittomana voit keksit korvata
Semperin kolakekseillä tai Semperin digestivekexeillä
1. murskaa keksit muruiksi ja sekoita voisulan kanssa
2. laita 25 cm halkasijalta olevaan irtopohjavuokaan leivinpaperi pohjalle ja voitele voilla pohja ja reunat
3. sokeroi tomusokerilla pohja ja reunat, jolloin saat kauniin reunan, kun kakku on valmis
Täyte:
1dl (n.1½ kpl) sitruunan puristettua mehua
½ sitruunan raastettua kuorta (pese sitruuna ennen raastamista huolella)
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g sitruuna tuorejuustoa
4 dl vispikermaa
3tl aitoa vaniljasokeria
1dl fariinisokeria
3tl keltaista elintarvikeväriä
1 prk. mango pilttiä
4 tl liivatejauhetta
½ dl vettä
1. vaahdota kerma, sokerit ja tuorejuustot
2. lisää vaahtoon sitruunamehu sekä raastettu kuori, mango piltti, elintarvikeväri ja sekoita
3. lämmitä ½dl vettä ja 4tl liivatejauhetta tasaiseksi (mutta älä keitä)
4. kaada ohuena nauhana täytteeseen kokoajan sekoittaen
5. kaada pohjan päälle ja hyydytä n.2-3h
6. tee kiille halutessasi
Kiille:
½ sitruunan puristettu mehu
1 prk bonan paratiisisosetta
1 dl vettä
2tl aitoa vaniljasokeria
1tl liivatejauhetta
1. sekoita kattilaan kaikki aineet ja lämmitä seosta jotta saat tasaista (mutta älä keitä)
2. jäähdytä kiille ja laita täytteen päälle
3. koristele juuri ennen kuin laitat tarjolle haluamallasi tavalla. Jolloin koristeet eivät ehdi vettyä ja voit käyttää esim. jäisiä marjoja koristeena tai keksejä!
Vinkit:
* hyydykekakun voi myös pakastaa hyytymisen jälkeen, mutta kiille kannattaa tehdä vasta sitten kun on sulannut
* käyttämäni dr. oetkerin 1tl liivatejauhetta vastaa kahta liivatelehteä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja
(
Atom
)
Seuraajat
Tietoja minusta:
Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.Yhteydenotot:roottyna.taikinasa@gmail.comMarika KailaMinut löytää myös:
Tunnisteet
aamiainen iltapala tai välipala
cookies
cupcake
flunssan karkoittaja
gluteenittomat
gluteenittomat ja hiivattomat
gluteenittomat ja maidottomat
gluteenittomat leivät
gluteenittomat makeat
gluteenittomat suolaiset
halloween
itse tehty kinuski
joulu
juomat
juusto- ja hyydykekakut
jälkiruoat
jäätelö
kahvikakut
kakut
kirja-arvostelut
leivokset
leivät
letut ja vohvelit
lifestyle
makeiset
munattomat
munkit ja donitsit
näin maustat yrteillä
piirakat ja tortut
pikeeri
pullat
pääruoat
pääsiäinen
ravintolat
salaatinkastikkeet
smoothie
Suklaiset
suolaista
säilöntä
tuorepuurot
täytekakut ja mittataulukot
vappu
VINKIT
Mistä saa ohjeessa käytettyä liivatejauhetta?
VastaaPoistaLiivatejauhe löytyy leivontahyllystä leivinjauheiden ja vaniljasokerien kans samalta kohdin. Cittarista ja prismasta löytyy :) Ja on paljon helpompi käyttöistä kuin liivatelehdet :)
PoistaOhjeessa lukee mango piltti,mutta kuvassa paratiisisose. Kumpaa käytetään?
VastaaPoistaTäytteeseen laitoin mango pilttiä ja kiilteeseen paratiisisosetta :)
Poista8 liivatelehteä tulis ohjeeseen?
VastaaPoistakyllä :)
Poista