Meillä on vuosia tehty tortillaletut itse.
Koska ovat kymmenen kertaa parempia, kuin kaupan valmiit.
Aah näitä voisi ahmia vaikka kuinka monta NAM :)
Ohjeesta tulee 8 kpl.
Ohje:
5 dl myllärin hiivaleipäjauhoja tai vehnäjauhoja
½ tl suolaa
½ dl öljyä
n.1 3/4 dl kylmää vettä
1. Sekoita hiivaleipäjauhot ja suola keskenään.
2. Lisää öljy ja vesi. Vaivaa taikinaa hetki jotta saat kaikki hyvin keskenään sekaisin.
3. Anna taikinan levähtää kulhossa ja pilko/paista sillä välin täytteet valmiiksi.
4. Jaa taikina 8 osaan. Pyöritä palloiksi ja kauli ohuiksi letuiksi.
5. Paista kuumalla pannulla ilman rasvaa molemmin puolin n.30 sekunttia/puoli, jotta saavat hieman väriä.
6. Kääri letut folioon, jotta pysyvät pehmosiana.
Vinkki:
* voit käyttää öljyn sijasta myös keijun makuöljyjä esim. chili-, tomaatti- & basilikayrttiöljyä, joka on oma suosikkini
* ja halutessasi lisää ½(-1) tl mustapippurijauhetta tai grillimaustetta tai muuta mieluistasi maustetta
* paistessasi laita kansi päälle
* letut ovat valmiita heti paiston jälkeen täytettäväksi
* älä paista liian kauan muutoin halkeilevat käärittäessä
Gluteenittomana EDIT:17.11.2019
Gluteenittomana blogistani löytyykin nyt kaksi ohjetta näille lättysille. Ensimmäisessä ohjeessa on käytetty maissijauhoja sekä vaaleaajauhoseosta ja ne olivat todella haastatavat tehdä. Nyt päivitin ohjeen ja nämät tortillalätyt ovat helppo tehdä. Ohjeesta tulee 4 kpl.
4dl Fin mix jauhoseosta (Semper)
1 tl suolaa
½ dl öljyä
1½ dl kylmää vettä
1. sekoita kuivat aineet keskenään
2. lisää öljy ja vesi
3. vaivaa yleiskoneella hetki hyvin
4. jaa taikina neljään osaan
5. kauli tai painele käsillä lätyt leivinpaperin päällä mahdollisimman ohuiksi jauhoja hieman apuna käyttäen
6. kuumenna paistinpannu
7. kippaa leivinpaperia apunakäytteän lätty toiselle kädellesi ja paista kuumalla pannulla ilman rasvaa, levyn lämpötila ei saa olla täysillä vaan hieman miedompi ja paistoaika näissä gluteenittomissa on hieman pidempi
8. kääntele lättyä välillä, kun lätyn pintaan ilmestyy ruskeita läiskiä on lätty valmis
9. kääri valmiit lätyt leivinpaperiin ja laita vielä pussiin mikäli et heti syö niitä
Kermaviilikastike:
1 prk.(200g) kermaviiliä
½ punasipulia -> silputtuna
30g aurinkokuivattuja tomaatteja - > silputtuna
myllystä mustapippuria
myllystä himalajan suolaa
1. sekoita kaikki keskenään
2. maistele koska on suolaa ja pipuria omaan makuusi tarpeeksi
Väliin:
cheddaria raastettuna (jukolan juusto)
Broileritäyte:
broilerin sisäfileitä
broilerimaustetta
ananaspaloja
salaattia
rucolaa
rucolapestoa
tacokastiketta
punasipulia
paprikaa
kirsikkatomaatteja
kurkkua
cheddar juustoraastetta
1. kuullota pannulla tilkassa öljyä punasipulit ja paprikat
2. paista sen jälkeen broilerin fileet tilkassa öljyä ja mausta ne broilerimausteella (tässäkin suosittelen käyttämään keijun makuöljyjä)
onnistuuko gluteenittomasta leipäjauhoseoksesta tehdä?
VastaaPoistaMoikka! En ole testannut, luulisin että onnistuu. Tämän testaankin seuraavan kerran 😊
Poistameinasin juuri tulla kyselemään tätä samaa, että onnistuuko gluteenittomista jauhoista...täytyypä koittaa :D
PoistaNyt olen testannut ja onnistuu. Täällä ohje, löytyy myös gluteenittomat kategoriasta. Haastavia nämä on tehdä, mutta onnistuu kuitenkin 😊
Poistahttp://ranteitamyojentaikinasa.blogspot.fi/2016/11/gluteenittomat-tortillalatyt.html?m=1#.WHdZ5MtyjqA
Hei!
VastaaPoistaJuuri tällaista reseptiä kaipasin, toukokuun lopulla on mun pienet 60v pirskeet ja vieraista kolme on keliaakikkoja. Aion tehdä gluteenittomat tarjoilut kaikille vieraille😋