6.11.2016

Itse tehdyt tortillaletut myös gluteenittomana



Meillä on vuosia tehty tortillaletut itse. 
Koska ovat kymmenen kertaa parempia, kuin kaupan valmiit. 
Aah näitä voisi ahmia vaikka kuinka monta NAM :)
Ohjeesta tulee 8 kpl. 


Ohje:
5 dl myllärin hiivaleipäjauhoja tai vehnäjauhoja
½ tl suolaa
½ dl öljyä
n.1 3/4 dl kylmää vettä

1. Sekoita hiivaleipäjauhot ja suola keskenään. 
2. Lisää öljy ja vesi. Vaivaa taikinaa hetki jotta saat kaikki hyvin keskenään sekaisin. 
3. Anna taikinan levähtää kulhossa ja pilko/paista sillä välin täytteet valmiiksi. 
4. Jaa taikina 8 osaan. Pyöritä palloiksi ja kauli ohuiksi letuiksi. 
5. Paista kuumalla pannulla ilman rasvaa molemmin puolin n.30 sekunttia/puoli, jotta saavat hieman väriä. 
6. Kääri letut folioon, jotta pysyvät pehmosiana.

Vinkki:
* voit käyttää öljyn sijasta myös keijun makuöljyjä esim. chili-, tomaatti- & basilikayrttiöljyä, joka on oma suosikkini
* ja halutessasi lisää ½(-1) tl mustapippurijauhetta tai grillimaustetta tai muuta mieluistasi maustetta
* paistessasi laita kansi päälle
letut ovat valmiita heti paiston jälkeen täytettäväksi
* älä paista liian kauan muutoin halkeilevat käärittäessä





Gluteenittomana EDIT:17.11.2019


Gluteenittomana blogistani löytyykin nyt kaksi ohjetta näille lättysille. Ensimmäisessä ohjeessa on käytetty maissijauhoja sekä vaaleaajauhoseosta ja ne olivat todella haastatavat tehdä. Nyt päivitin ohjeen ja nämät tortillalätyt ovat helppo tehdä. Ohjeesta tulee 4 kpl.

4dl Fin mix jauhoseosta (Semper)
1 tl suolaa
½ dl öljyä
1½ dl kylmää vettä

1. sekoita kuivat aineet keskenään
2. lisää öljy ja vesi
3. vaivaa yleiskoneella hetki hyvin
4. jaa taikina neljään osaan 
5. kauli tai painele käsillä lätyt leivinpaperin päällä mahdollisimman ohuiksi jauhoja hieman apuna käyttäen
6. kuumenna paistinpannu 
7. kippaa leivinpaperia apunakäytteän lätty toiselle kädellesi ja paista kuumalla pannulla ilman rasvaa, levyn lämpötila ei saa olla täysillä vaan hieman miedompi ja paistoaika näissä gluteenittomissa on hieman pidempi 
8. kääntele lättyä välillä, kun lätyn pintaan ilmestyy ruskeita läiskiä on lätty valmis
9. kääri valmiit lätyt leivinpaperiin ja laita vielä pussiin mikäli et heti syö niitä


Kermaviilikastike:
1 prk.(200g) kermaviiliä
½ punasipulia -> silputtuna
30g aurinkokuivattuja tomaatteja - > silputtuna
myllystä mustapippuria
myllystä himalajan suolaa

1. sekoita kaikki keskenään
2. maistele koska on suolaa ja pipuria omaan makuusi tarpeeksi

Väliin:
cheddaria raastettuna (jukolan juusto)

Broileritäyte: 
broilerin sisäfileitä
broilerimaustetta
ananaspaloja 
salaattia
rucolaa
rucolapestoa
tacokastiketta
punasipulia 
paprikaa
kirsikkatomaatteja
kurkkua
cheddar juustoraastetta 

1. kuullota pannulla tilkassa öljyä punasipulit ja paprikat
2. paista sen jälkeen broilerin fileet tilkassa öljyä ja mausta ne broilerimausteella (tässäkin suosittelen käyttämään keijun makuöljyjä)












5 kommenttia :

  1. Anonyymi18.01

    onnistuuko gluteenittomasta leipäjauhoseoksesta tehdä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! En ole testannut, luulisin että onnistuu. Tämän testaankin seuraavan kerran 😊

      Poista
    2. Anonyymi12.18

      meinasin juuri tulla kyselemään tätä samaa, että onnistuuko gluteenittomista jauhoista...täytyypä koittaa :D

      Poista
    3. Nyt olen testannut ja onnistuu. Täällä ohje, löytyy myös gluteenittomat kategoriasta. Haastavia nämä on tehdä, mutta onnistuu kuitenkin 😊

      http://ranteitamyojentaikinasa.blogspot.fi/2016/11/gluteenittomat-tortillalatyt.html?m=1#.WHdZ5MtyjqA

      Poista
  2. Anonyymi12.42

    Hei!
    Juuri tällaista reseptiä kaipasin, toukokuun lopulla on mun pienet 60v pirskeet ja vieraista kolme on keliaakikkoja. Aion tehdä gluteenittomat tarjoilut kaikille vieraille😋

    VastaaPoista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful