1.11.2016
Gluteenittomat daim-mokkapalat
Daim on parasta suklaata mitä tiedän. Joten siitä kokeilin tehdä daim-mokkapaloja ja tuli tosi hyviä. Testaa ihmeessä.
Pohja:
5 kananmunaa
4 dl sokeria
4 tl aitoa vaniljasokeria
300g voisulaa
3 dl piimää
5 rkl tummaa kaakaojauhetta
4½ tl leivinjauhetta
4 dl viljatuotteen pullajauhoseosta
1½ dl viljatuotteen maissijauhoja
1. vaahdota kananmunat ja sokerit vaahdoksi
2. lisää vaahtoon jäähtynyt voisula ja piimä sekä keskenään sekoita kuivat aineet. Jos paistat uunipeltillä saat ohuemman pohjan, itse paistoin puolet pienemmässä vuoassa (20cm x 28cm) ja sain paksumman pohjan.
3. paista 200'c ohuempaa pohjaa n.15min (uunista riippuen) ja paksumpaa pohjaa n.20-30min.
Kuorrutus:
2 (a`56g) iso daimia
150g voita
2dl fariinisokeria
2½ tl aitoa vaniljasokeria
½ dl vahvaa kahvia
Kiehauta kattilassa voi, sokerit ja kahvi. Anna kiehua pari minuuttia hiljalleen kokoajan sekoittaen. Jonka jälkeen nosta liedeltä pois ja anna hetki jäähtyä. Lisää sen jälkeen murskatut daimit seokseen. Sekoita hyvin ja levitä jäähtyneen pohjan päälle kolmessa osassa. Sekoita kuorrutetta välillä, kun levität pohjan päälle, jotta daimia levittyy tasaisesti. Jos pystyt kaatamaan kuorrutteen yhdessä osassa silloin olet keittänyt liian kauan ja tulee helposti mieto palaneen maku.
Pinnalle:
1 iso (a `56g) daimia murusina
Rouhi daimit ja ripottele kuorrutteen päälle.
Vinkit:
* jos pohja imaisee kuorrutteen, silloin olet kaatanut kuorrutteen liian kuuman pohjan päälle
* kuorrute kannattaa siksi kaataa kolmessa osassa, ettei kuorrute valu yli reunojen
* kun kaadat kuorrutetta jäähtyneen pohjan päälle, sekoita kuorrutetta aina välillä, jotta daimeja levittyy kauttaalteen pohjan päälle
* voit halutessasi myös tehdä niin, että ripottelet daimit pohjan päälle ja kaadat keitetyn seoksen daimien päälle, jolloin saat varmasti daimia joka puolelle tasaisesti
* pohja ei kuitenkaan saa jäähtyä kylmäksi asti, ettei kuorrute irtoa laattana pois jäähdyttyään
* Yhteityössä Virtasalmen Viljatuote Oy
Tilaa:
Lähetä kommentteja
(
Atom
)
Seuraajat
Tietoja minusta:
Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.Yhteydenotot:roottyna.taikinasa@gmail.comMarika KailaMinut löytää myös:
Tunnisteet
aamiainen iltapala tai välipala
cookies
cupcake
flunssan karkoittaja
gluteenittomat
gluteenittomat ja hiivattomat
gluteenittomat ja maidottomat
gluteenittomat leivät
gluteenittomat makeat
gluteenittomat suolaiset
halloween
itse tehty kinuski
joulu
juomat
juusto- ja hyydykekakut
jälkiruoat
jäätelö
kahvikakut
kakut
kirja-arvostelut
leivokset
leivät
letut ja vohvelit
lifestyle
makeiset
munattomat
munkit ja donitsit
näin maustat yrteillä
piirakat ja tortut
pikeeri
pullat
pääruoat
pääsiäinen
ravintolat
salaatinkastikkeet
smoothie
Suklaiset
suolaista
säilöntä
tuorepuurot
täytekakut ja mittataulukot
vappu
VINKIT
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti