1.11.2016

Gluteenittomat daim-mokkapalat


Daim on parasta suklaata mitä tiedän. Joten siitä kokeilin tehdä daim-mokkapaloja ja tuli tosi hyviä. Testaa ihmeessä. 

Pohja:
5 kananmunaa
4 dl sokeria
4 tl aitoa vaniljasokeria
300g voisulaa
3 dl piimää
5 rkl tummaa kaakaojauhetta
4½ tl leivinjauhetta
4 dl viljatuotteen pullajauhoseosta
1½ dl viljatuotteen maissijauhoja


1. vaahdota kananmunat ja sokerit vaahdoksi
2. lisää vaahtoon jäähtynyt voisula ja piimä sekä keskenään sekoita kuivat aineet. Jos paistat uunipeltillä saat ohuemman pohjan, itse paistoin puolet pienemmässä vuoassa  (20cm x 28cm) ja sain paksumman pohjan.
3. paista 200'c ohuempaa pohjaa n.15min (uunista riippuen) ja paksumpaa pohjaa n.20-30min.



Kuorrutus:
2 (a`56g) iso daimia
150g voita
2dl fariinisokeria
2½ tl aitoa vaniljasokeria
½ dl vahvaa kahvia

Kiehauta kattilassa voi, sokerit ja kahvi. Anna kiehua pari minuuttia hiljalleen kokoajan sekoittaen. Jonka jälkeen nosta liedeltä pois ja anna hetki jäähtyä. Lisää sen jälkeen murskatut daimit seokseen. Sekoita hyvin ja levitä jäähtyneen pohjan päälle kolmessa osassa. Sekoita kuorrutetta välillä, kun levität pohjan päälle, jotta daimia levittyy tasaisesti. Jos pystyt kaatamaan kuorrutteen yhdessä osassa silloin olet keittänyt liian kauan ja tulee helposti mieto palaneen maku.

Pinnalle:
1 iso (a `56g) daimia murusina

Rouhi daimit ja ripottele kuorrutteen päälle.


Vinkit:
* jos pohja imaisee kuorrutteen, silloin olet kaatanut kuorrutteen liian kuuman pohjan päälle
* kuorrute kannattaa siksi kaataa kolmessa osassa, ettei kuorrute valu yli reunojen
* kun kaadat kuorrutetta jäähtyneen pohjan päälle, sekoita kuorrutetta aina välillä, jotta daimeja levittyy kauttaalteen pohjan päälle
* voit halutessasi myös tehdä niin, että ripottelet daimit pohjan päälle ja kaadat keitetyn seoksen daimien päälle, jolloin saat varmasti daimia joka puolelle tasaisesti
* pohja ei kuitenkaan saa jäähtyä kylmäksi asti, ettei kuorrute irtoa laattana pois jäähdyttyään

* Yhteityössä Virtasalmen Viljatuote Oy

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful