Ohjeesta tulee 6kpl (a`90g)
Ohje:
1dl maitoa
1 pss. kuivahiivaa
1½ dl turkkilaista jugurttia
2 tl psylliumia (viljatuote)
3½ dl semperin grov mixiä
1 tl suolaa
½ rkl siirappia
4 rkl öljyä
Lämmitä maito 42'c ja lisää kuivahiiva ja jugurtti ja sekoita voimakkaasti.
Lisää siirappi, suola ja öljy.
Sekoita keskenään jauhot ja psylliumi ja lisää veteen. Vaivaa hyvin.
Kohota 1h.
Jaa taikina 6 osaan ja kauli litteiksi ja soikeiksi leivinpaperin päälle.
Laita pelti yksinään uuniin ja lämmitä uuni 250'c, vetaisen leivinpaperi kuuman peltin päälle ja paista n.8min.
Voitele leivät maustetulla voisulalla ja täytä halutessasi.
Pinnalle:
nokare voita
himalajan hienoa suolaa
tuoretta timjamia
(halutessasi silppua 1-2 valkosipulin kynttä)
Sulata voi ja silppua timjami. Sekoita kaikki aineet keskenään ja voitele leipäset.
Täytteet:
broilerin sisäfileitä
salaattia
kirsikkatomaattia
fetaa
maissia
punasipulia
Blogistani löytyy muitakin herkullisia gluteenittomia ohjeita, joita kannattaa kokeilla.
mm.
Kinkkupiirakka
Myskikurpitsakeitto
Tomaattileipäset
Feta-kinkku-paprikakupit
Puolukkaleipä
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti