Tässä nopea ja herkullinen ohje muhkuihin kaurasämpylöihin.
Ohjeesta tulee 14 sämpylää.
Ohje:
5dl lämmintä vettä (+42*c)
1 pss. kuivahiivaa tai ½ palaa tuorehiivaa
2 rkl siirappia
1½ tl suolaa
1 dl öljyä
4 dl kaurahiutaleita
n.4 dl sämpyläjauhoja (Myllärin)
5 dl vehnäjauhoja
1. sekoita veteen kuivahiiva, siirappi, suola, öljy ja kaurahiutaleet
2. lisää jauhot ja vaivaa taikinaksi
3. leivo taikina heti sämpylöiksi
4. huiskauta vähän sämpylöiden pinnalle vehnäjauhoja
5. kohota 40min (esimerkiksi laske lavuaariin niin kuumaa vettä kuin hanasta tulee ja nosta pelti lavuaarin päälle)
6. paista kohonneet sämpylät 225'c noin 15 minuuttia
Hei :) Otetaanko nuo muhkut siis uunista pois siksi aikaa että uunin lämpö nousee 225 asteeseen?
VastaaPoistaHei Anu! Ei oteta välissä uunista pois :)
PoistaEli tuon 30 min kohottamisen jälkeen paistetaan 10 min vai sitten kun uuni on 225, paistetaan vielä 10 min?
VastaaPoistaEnsin kohotetaan 30min, käännetään uuni 225'c ja kun uuni on saavuttanut halutun lämpötilan paistetaan n.10min (uunikohtainen)
PoistaNäitähän pitää testata, sen verran herkullisia nää muhkut on!!!
VastaaPoista❤ Nämä on kyllä ihan parhaita sämpylöitä ikinä 😋 Suosittelen kyllä 😘
Poistano nyt ne on uunissa nousemassa ja katotaan miten onnistuu!! No saahan emäntä illansuussa maistaa töistä tullessaan ja nälissään...
VastaaPoistaOnpa kiva kuulla, et ohje lähti testiin ja ihana yllätys odottaa emäntää :)
PoistaTarviiko sekoittamiseen yleiskonetta vai meneekö käsipelillä sekaisin?
VastaaPoistaEi tarvitse yleiskonetta :)
PoistaMites kohottaminen jos leipoo useamman pelillisen?
VastaaPoistaNyt vasta huomasin kommenttisi. Pöydällä kohotan toisen pellillisen, jos teen kahdelle peltille :)
PoistaHei sie oot käyttänyt kuivahiivaa, mut paljonkohan sit tuorehiivaa laitettais?:)
VastaaPoista½ palaa tuorehiivaa :)
PoistaNämä kyllä menee testiin gluteeniton 🤗
VastaaPoistaHelvi Neuvonen. Nämä menee testiin herkullisen näköistä gluteeniton 🤗
VastaaPoista