Nyt vuorossa oli gluteenitonta vuokaleipää joka oli muuten hyvää. Tarjosin välipalalla kaksosilleni ja heidän kavereilleen ja kukaan ei huomannut, että leipä olisi gluteeniton. Lapset vain kehuivat miten hyvää on.
Ohje:
1 pss. lumina leipäjauhoseosta
1pss. kuivahiivaa
½ dl paahdettu rouhittu pellava + tyrni
2 dl juustoraastetta
5 dl vettä (42'c)
2 rkl öljyä
Sekoita leipäjauhoseos ja kuivahiiva keskenään. Lisää loput aineet ja sekoita hyvin. Vaivaa taikinaa n.10min. Laita taikina voideltuun 1,5 litran vuokaan. Kohota 30min lämpöisessä vedottomassa paikassa ja paista 200'c 20min jonka jälkeen käännä uuni 180'c ja jatka paistamista vielä 40min. Jäähdytä ja nauti lämpöisenä.
Leipäjauhoseos on lisäaineeton ja se sisältää: täysjyväriisijauho, riisijauho, maissijauho, paahdettu pellava, tattarijauho, auringonkukansiemen, sokeri, kurpitsansiemen, psylliuminkuori, suola.
Pellava + tyrnituotteessa on runsaasti antioksidantteja sekä C- ja E-vitamiineja, jotka ehkäisevät soluille haitallisten vapaiden radikaalien toimintaa elimistössä. Pellava + tyrnituote sisältää runsaasti myös kuituja ja omega-3-rasvahappoja. Omega-3 edistää veren kolesterolitasojen pysymistä normaalina. Ohje on tehty yhteistyössä Linseedin kanssa.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti