Pohja ihanan rapea, mutta muutoin ihanan pehmoista.
Tästä ohjeesta tulee 3-4 hengelle. Voit leipoa pohjat myös edellisenä päivänä jääkaappiin kohoamaan, seuraavana päivänä vain täytät ja paistat. Kaksi peltillistä saat, kun teet taikinan 1½ kertaisena.
Ohje:
2½ dl lämmintä vettä (+42'c)
2tl kuivahiivaa
1tl suolaa
1½ tl leivinjauhetta
5 rkl öljyä
n.5 dl 00-vehnäjauhoja
1. sekoita lämpimään veteen kuivahiiva, öljy ja suola
2. sekoita leivinjauhe 00-vehnäjauhoihin
3. lisää jauhot veteen
4. vaivaa sen verran, että saat kaikki hyvin sekaisin
5. tee heti pizzoiksi ja anna kohota n. 30-40 minuuttia
1. ruskista jauheliha ja mausta se sipulijauheella, paprikajauheella ja mustapippurijauheella
2. laita tomaattipyrettä pohjan päälle
3. seuraavaksi juustoraasteet
4. ja loput täytteet
5. paista uunin 250'c noin 15min
6. paistokivellä (Tulikiven) paistaessa tulee todella herkullista grillissä tai uunissa
Gluteenittomana:
Pohja:
3dl vettä
2 tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
5 rkl öljyä
1 tl psylliumia
4 3/4dl härkäpapujauhoseosta (Viljatuote)
1. sekoita vesi, kuivahiiva, suola, öljy ja psylliumi
2. sekoita hyvin ja anna psylliumin turvota hetki
3. lisää jauhot
4. anna kohota 30min ja laita samalla uuni päälle 250'c ja pelkkä pelti uuniin lämpiään
5. leivo pizzoiksi leivonpaperin päälle
6. täytä haluamillasi täytteillä
7. vedä kuumalle pannulle pizzat leivinpapereineen
8. paista 250'c n.10min tai kunnes kypsää
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti