Meillä rakastetaan omatekemiä sämpylöitä ja nyt sämpylät saivat ihan uuden raaka-aineen kaverikseen taikinansa sekaan, nimittäin kuorettoman hernerouheen. Kuoreton hernerouhe on hyvä kasvisproteiinin lähde. Hernerouheessa on 21g proteiinia sadassa grammassa. Ohjeesta tulee n.9kpl (80g) sämpylöitä. Yhteistyössä Milletti.
Tiesithän, että minulla on facebookissa blogillani oma sivusto.
Minut löytää pinterestistä ja instagramista nimellä ranteita_myojen_taikinasa
Ohje:
2½ dl vettä (+42'c)
½ pss (6g) kuivahiivaa
3/4 tl himalajan hienoa suolaa
1 rkl siirappia
½ dl öljyä
1 dl Milletin kuoretonta hernerouhetta
2dl kaurahiutaleita
2½ dl hiivaleipäjauhoja
n. 2dl-2½dl sämpyläjauhoja (myyllärin)
Sekoita hyvin vesi, kuivahiiva, suola, siirappi, öljy, hernerouhe, siirappi ja kaurahiutaleet. Lisää lopuksi jauhot. Kohota taikinaa lämpöisessä paikassa leivinliinan alla 30min. Leivo sämpylöiksi, voitele kananmunalla ja ripottele päälle hernerouhetta ja kohota toiset 30min. Paista uunissa 225'c n.10-15 min uunista riippuen.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti