31.7.2016

Hernerouhe sämpylätMeillä rakastetaan omatekemiä sämpylöitä ja nyt sämpylät saivat ihan uuden raaka-aineen  kaverikseen taikinansa sekaan, nimittäin kuorettoman hernerouheen. Kuoreton hernerouhe on hyvä kasvisproteiinin lähde. Hernerouheessa on 21g proteiinia sadassa grammassa. Ohjeesta tulee n.9kpl (80g) sämpylöitä. Yhteistyössä Milletti.

Tiesithän, että minulla on facebookissa blogillani oma sivusto.

Minut löytää pinterestistä ja instagramista nimellä ranteita_myojen_taikinasaOhje:

2½ dl vettä (+42'c)
½ pss (6g) kuivahiivaa
3/4 tl himalajan hienoa suolaa
1 rkl siirappia
½ dl öljyä
1 dl Milletin kuoretonta hernerouhetta
2dl kaurahiutaleita
2½ dl hiivaleipäjauhoja
n. 2dl-2½dl sämpyläjauhoja (myyllärin)

Sekoita hyvin vesi, kuivahiiva, suola, siirappi, öljy, hernerouhe, siirappi ja kaurahiutaleet. Lisää lopuksi jauhot. Kohota taikinaa lämpöisessä paikassa leivinliinan alla 30min. Leivo sämpylöiksi, voitele kananmunalla ja ripottele päälle hernerouhetta ja kohota toiset 30min. Paista uunissa 225'c n.10-15 min uunista riippuen. 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful