5.8.2016

Kaurakeksit (ohjeet myös gluteenittomana ja maidottomana)



Mulla ollut jo kauan kaurakeksit to do listalla ja nyt niitä on kyselty sen verta paljon, että päätin ne vihdoin tehdä. Kotona näitä aina tehtiin, kun olin lapsi. Ohjetta kyllä hieman muutin. Näistä muuten tulikin ihan sika hyviä, parhaita kaurakeksejä joita olen maistanut ikinä. Testaa ihmeessä! Ohjeesta tulee n.24kpl koosta riippuen.



Ohje:
3 dl kaurahiutaleita
2 dl fariinisokeria
100g voisulaa
3/4 tl leivinjauhetta
3 tl aitoa vaniljasokeria
2 rkl vehnäjauhoja
1 kananmuna

* gluteenittomaksi saat käyttämällä gluteenittomia kaurahiutaleita esim. Semperin tai Viljatuotteen. Ja vehnäjauhot vaihda esim. Viljatuotteen vaaleaan jauhoseokseen.

* maidottomaksi saat, kun käytät voin sijaan maidotonta juoksevaa keijy rypsiä

Sekoita kaikki aineet hyvin sekaisin ja annostele leivinpaperille. Itse pursotin jolloin sain kauniin tasaisen pyöreitä. Sormella voit vielä leivinpaperin päällä muotoilla keksiä reunoilta tarvittaessa, jos näyttää ettei jostain kohtaa ole tasaisen pyöreä. Jätä paljon tilaa leviämiseen. Paista 200'c n.7min uunista riippuen.









2 kommenttia :

  1. Näitä tehdään ehkä tänä viikonloppuna. Voisko näitä muuten tuunata esim. rusinoilla? Vai olisiko olemassa jokin muu resepti sitten sellaisille kekseille? Sellaisia oli muinoin myynnissä esim. Aleksi 13 ruokaosastolla ja olivat tosi hyviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Tuula! En ole kokeillut rusinoilla, niin en osaa sanoa onnistuuko. Mutta esim.tähän suklaakeksi reseptiin voi vaihtaa rusinat suklaan tilalle tai laittaa puolet määrästä suklaata ja puolet rusinoita 😊
      http://ranteitamyojentaikinasa.blogspot.fi/2015/07/suklaakeksit.html?m=0#.V6SY5MtOTqB

      Poista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful