25.8.2016
Mangojuustokakku (myös gluteenittomana)
Ihanan raikasta juustokakuksi. Seuraavana päivänä parhaimmillaan.
Pohja:
130g pehmeää voita
1½ dl sokeria
1 kananmuna
1 tl aitoa vaniljasokeria
1½ tl leivinjauhetta
3½ dl vehnäjauhoja (myllärin) TAI 4dl viljatuotteen glut. pullajauhoseosta
1. vaahdota pehmeä voi ja sokerit
2. lisää kananmuna ja sekoita
3. lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita hyvin. Levitä taikina pohjaksi reunoja myöden kosteilla käsillä tai jauhoja apuna käyttäen voideltuun ja jauhotettuun 24cm halk. olevaan irtopohjavuokaan. Itse laitan aina pohjalle leivinpaperin ja pingotan sitten vasta reunat kiinni, tällöin on valmis kakku helppo siirtää tarjoiluastiaan
4. laita pohja jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista
Täyte:
2 prk. mangorahkaa (arla)
1dl kermaa
1 pkt (200g) mangotuorejuustoa TAI 200g vaniljatuorejuustoa + 1prk. mangopilttiä
150g ranskankermaa
2 rkl fariinisokeria
vatkaa kaikki aineet keskenään napakaksi vaahdoksi ja lisää lopuksi
2 kananmuna
4rkl perunajauhoja
1. sekoita vielä hyvin
2. kaada täyte pohjan päälle
3. paista uunin pohjalla ritilän päällä kiertoilmassa 175'c n.35min (uunista riippuen) jonka jälkeen sammuta uuni, kun kakku on valmis ja avaa luukku ja anna kakun hitaasti jäähtyä n.1h ajan uunissa jonka jälkeen nosta pöydälle jäähtymään kylmäksi asti jotta voit nostaa sen jäkaappiin. Näin vältyt, ettei kakun pinta repeä
4. koristele haluamallasi tavalla
Vikki:
* jos ei kiertoilmauunia löydy, niin lisää asteita +n.30'C
Blogistani löytyy muitakin herkullisia juustokakkuja joita suosittelen:
Kinuskijuustokakku
Sitruunajuustokakku
Mustikkainen kettukarkikakku
Vadelma-suklaakakku
Mustaherukka-suklaakakku
Mustikka-valkosuklaakakku
Valkosuklainen Pätkis-kinuskikakku
Tilaa:
Lähetä kommentteja
(
Atom
)
Seuraajat
Tietoja minusta:
Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.Yhteydenotot:roottyna.taikinasa@gmail.comMarika KailaMinut löytää myös:
Tunnisteet
aamiainen iltapala tai välipala
cookies
cupcake
flunssan karkoittaja
gluteenittomat
gluteenittomat ja hiivattomat
gluteenittomat ja maidottomat
gluteenittomat leivät
gluteenittomat makeat
gluteenittomat suolaiset
halloween
itse tehty kinuski
joulu
juomat
juusto- ja hyydykekakut
jälkiruoat
jäätelö
kahvikakut
kakut
kirja-arvostelut
leivokset
leivät
letut ja vohvelit
lifestyle
makeiset
munattomat
munkit ja donitsit
näin maustat yrteillä
piirakat ja tortut
pikeeri
pullat
pääruoat
pääsiäinen
ravintolat
salaatinkastikkeet
smoothie
Suklaiset
suolaista
säilöntä
tuorepuurot
täytekakut ja mittataulukot
vappu
VINKIT
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti