Pohja ihanan kostea ja päällä herkullista suklaakuorrutetta. Pätkiksien ystäville todellinen herkku. Suosittelen testaamaan.
Tiesithän, että minulla on facebookissa blogillani oma sivusto.
Minut löytää pinterestistä ja instagramista nimellä ranteita_myojen_taikinasa
Pohja:
3½dl sokeria
4½ tl aitoa vaniljasokeria
1½ rkl leivinjauhetta
3½ rkl tummaa kaakaojauhetta
6½ dl vehnäjauhoja
2½ dl piimää
3 kananmunaa
2dl bulgarian jugurttia
300g voita tai margariinisulaa
5 kpl (a' 36g) pätkiksiä TAI
200g minttukrokanttisuklaata (marabou)
Sulata suklaa vesihauteessa (lämmitä vesi kattilassa ja nosta liedeltä pois, kun alkaa kiehumaan) voit myös rouhia suklaan veitsellä paloiksi jolloin pohjassa on kivoja sattumia. Sekoita kaikki aineet keskenään ja kaada taikina syvään uunipeltiin leivinpaperin päälle. Oman peltini sisämitat ovat n.39cm x 32cm. Paista kiertoilmauunissa 200'c n.20min tai kunnes kypsää.
Kuorrutus:
250g fazerin vaaleaa maitosuklaata TAI
150g vaaleaa maitosuklaata plus 100g tummaa suklaata
2 dl kermaa
Laita suklaat ja kerma teflon kattilaan ja sulata suklaat miedolla lämmöllä kokoajan sekoittaen. Älä keitä. Kuorruta pohja vielä kun pohja on hieman lämpöinen ja koristele haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti