18.8.2016

Punaherukkapiirakka





Tämä ohje on blogistani löytyvällä paras marjapiirakka ohjeella tehty johon vaihdoin punaherukat päälle. Ihanan maukas ja helppo tehdä. Ei tarvitse vaahdotella, kaikki aineet vain sekaisin ja peltille. Tarjoile vaniljakastikkeen kanssa. 


Pohja:

300g voisulaa/margariinisulaa
3dl sokeria
9dl vehnäjauhoja
6tl aitoa vaniljasokeria
6tl leivinjauhetta
2tl kardemumma jauhetta
3 kananmunaa
3dl piimää, kermaa tai maitoa 

4dl punaherukoita
ripottele marjojen päälle fariinisokeria

Sekoita voisula/margariinisula, sokeri ja vehnäjauhot keskenään muruksi. Ota murua 4dl sivuun (joka ripotellaan lopuksi punaherukoiden päälle). Sekoita loppu muruun kananmunat, piimä/kermat tai maito, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kardemumma. Sekoita voimakkaasti. Kaada taikina syvään uunipeltiin leivinpaperin päälle (oman peltini sisämitat ovat n.39cm x 32cm). Lisää punaherukat pohjan päälle, ripottele marjojen päälle fariinisokeria ja lopuksi ripottele sivuun otettu muru herukoiden päälle. Jos käytät pakaste marjoja laita ne jäisinä taikinan päälle, älä anna sulaa niiden ennen laittoa, muutoin painuvat pohjaan. Paista 200'c n.20min tai kunnes kypsää. 


Muita herkullisia herukkareseptejä:
Mustaherukka-rahkakakku
Mustaherukka-suklaakakku
Tähän piirakkaan sopii kans hyvin vaihtamalla marjat punaherukoiksi

1 kommentti :

  1. Tulipa tosi hyvä piirakka, laitoin sekaisin puna- ja valkoherukoita :)

    VastaaPoista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful