Tykkään tehdä terveellistä ruokaa. Tällä erää herkuttelimme ihanilla välipala leivillä.
Ohje:
1½ dl turkkilaista jugurttia
1dl maitoa
1 pss. kuivahiivaa
1 tl suolaa
½ rkl hunajaa
2 tl psylliumia (viljatuote)
3½ dl semperin grov mixiä
4 rkl sulaa kookosöljyä (foodin)
1.lämmitä maito 42'c ja lisää kuivahiiva ja jugurtti ja sekoita voimakkaasti.
2. lisää hunaja, suola ja kookosöljy.
3. sekoita keskenään jauhot ja psylliumi ja lisää veteen. Vaivaa hyvin. Kohota 1h.
4. jaa taikina 6 osaan ja kauli litteiksi ja soikeiksi leivinpaperin päälle.
5. laita pelti yksinään uuniin ja lämmitä uuni 250'c, vetaisen leivinpaperi kuuman peltin päälle ja paista n.8min.
Voiteluun:
kookosöljyllä (foodin)
himalajansuolaa (myllystä)
Voitele lämpöiset leivät sulalla kookosöljyä ja pyöräytä myllystä pinnalle himalajan suolaa
Päällä:
valloittavan vihreä alfalfa silmusalaattia
karhunvatukkaa
pensasmustikoita
pehmeitä aprikooseja -> pilko pienimmiksi
puolukoita tai karpaloja
vadelmia
tyrnejä
Laita leipästen päälle reilusti silmusalaattia ja herkulliset marjat ja aprikoosit. Nauti.
Hauska idea ja myös herkullisen näköinen annos!
VastaaPoistaKiitos Kimmo 😊
PoistaIhana idea tällainen välipalaleipä!
VastaaPoistaEi suoraan suolainen taikka makea, vaan saa valita täytteiden mukaan juuri sen millaisen leivän haluaa :) Silmusalaatit sopivat kyllä vähän joka ruokaan.
Kiitos Jenni ❤ Nämä oli kyllä tosi hyviä 😋
Poista