Lohikeitto on yksi omista suosikeistani. Tällä kertaa ajattelin kokeilla maustaa sen yrteillä ja tuli tosi hyvää.
Ohje:
400g porkkanoita
2 saloottisipulia
800g perunoita
pala purjoa
700g lohta
10 basilikan lehteä
½ dl tuoretta yrttiselleriä (jos et yrtti hyllyltä löydä yrttiselleriä, niin varsiselleristä lehdetkin käy tai pala varsiselleriä pienenä paloina)
½ dl tuoretta tilliä
1 rkl karkeaa himalajansuolaa
vettä
(2½dl kolme sipulin kermaa)
1. kuori ja paloittele porkanat ja perunat
2. laita porkkanat, purjo, sipulisilppu ja yrtit kiehumaan ja keitä n.15min
3. sen jälkeen lisää perunat ja himalan suola. Vettä lisää sen verran, että kaikki ovat juuri ja juuri peittyneitä. Anna kiehua, jotta perunat ovat kypsiä.
4. tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
5. kun perunat ovat kypsiä sammuta liesi ja lisää lohi. Sekoita hyvin. Lohi kypsyy tosi nopeaa (10:ssä minuutissa) joten, jos haluat pitää kalapalat isoina sattumina, niin älä enään keitä. Lohi lähtee heti kypsymään, kun ne keittoon upottaa. Toki voit hiljaalleen jatkaa keittämistäkin 5min, kun kalat on lisätty, mutta kala hajoaa tosi helposti keittoon. Sekoita välillä.
6. lopuksi lisää halutessasi kerma
Blogistani löytyy muitakin herkullisia ruokaohjeita, joita kannattaa kokeilla.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti